2007. 12. 02. - 08:14

Receptajánló: Csirke shanghai módra (2 fõre) - Étterem - Gasztronómia

Receptajánló: Csirke shanghai módra (2 fõre) - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - Gyorsan elkészíthető keleti étel a mai ajánlatunk.
Csirke shanghai módra (2 főre)


Hozzávalók:
2 csirkecomb
1 l víz
Szecsuáni bors

A szószhoz:
2 gerezd fokhagyma
2 szelet gyömbér
2 guriga póréhagyma
2 evőkanál szójaszósz
4 fél evőkanál víz
2 kávéskanál cukor
1 evőkanál rizsecet
2 csipet bors
Néhány csepp szezámolaj
2 kávéskanál rizskivonat
2 csipet só


Elkészítése:
1.A csirkecombot forró vízben megfőzzük, amelyet szecsuáni borssal ízesítünk
2.Felaprítjuk a fokhagymát, a gyömbért és a póréhagymát és egy tálkába tesszük.
3.Hozzáadjuk a szójaszósz, a vizet, a cukrot, a rizsecetet, borsot, szezámolajat, rizskivonatot, és egy csipet sót. A szószt folyamatosan kavargatjuk.
4.Ha elkészült a szósz, akkor ráöntjük a néhány részre „szétdarabolt” csirkecombra, amelyet ráhelyezünk egy tálra.
5.Kész, lehet tálalni!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.