2007. 11. 21. - 07:31
Receptajánló: Garnéla zöldtésztával - Étterem-Gasztronómia

Étterem-Gasztronómia - Receptajánló: Garnéla zöldtésztával
Marton János receptjei
Marton János receptjei
Garnéla zöldtésztával
Hozzávalók:
60 dkg garnélarák;
40 dkg zöldtészta;
2 fej fokhagyma;
2 dl tej;
3 dl tejszín;
2 evőkanál dijoni mustár;
6 dkg parmezán;
1 csokor bazsalikom;
1 csomag ruccola;
1 dl olívaolaj;
1 dl fehérbor;
1 db citrom;
só;
bors;
Forrásban lévő sós, olajos vízben fogkeményre főzzük a tésztát.
A rákokat alaposan sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével, majd olajon pirosra sütjük. Felöntjük fehérborral, és hozzáadjuk a kifőtt tésztát.
A ruccola felét két gerezd fokhagymával, a bazsalikommal, a dijoni mustárral és kevés olívaolajjal összemixelünk.
Két gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a tejszínt és a ruccolás szószt. Sózzuk, borsozzuk, majd a maradék ruccolát is hozzáadjuk, és alaposan kiforraljuk.
Tálaláskor a garnélás tésztát meglocsoljuk a mártással, meghintjük reszelt parmezánnal, és citromszeletekkel tálaljuk.
Tipp:
-Használjunk friss fűszernövényeket,mert ha ételeinket friss fűszerekkel ízesítjük, természetközelibb, friss ízeket kapunk, és illattal telik meg az étel.
-Konyhakerti fűszerek használatakor nem ajánlatos 2-3-félénél több fűszert
használni,mert egymás ízét nyomják el.
Ha túl sokáig pirítjuk a fokhagymát akkor keserű lesz. Ezért mindig csak rövid ideig hagyjuk a serpenyőben.
Halfűszerek,tengeri herkentyűkhöz: babér, bazsalikom, édeskömény, kakukkfű, kapor, majoranna, metélőhagyma, tárkony, turbolya, rozmaring..
Szólj hozzá a fórumon!: Receptajánló: Garnéla zöldtésztával - Étterem-Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
Hozzávalók:
60 dkg garnélarák;
40 dkg zöldtészta;
2 fej fokhagyma;
2 dl tej;
3 dl tejszín;
2 evőkanál dijoni mustár;
6 dkg parmezán;
1 csokor bazsalikom;
1 csomag ruccola;
1 dl olívaolaj;
1 dl fehérbor;
1 db citrom;
só;
bors;
Forrásban lévő sós, olajos vízben fogkeményre főzzük a tésztát.
A rákokat alaposan sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével, majd olajon pirosra sütjük. Felöntjük fehérborral, és hozzáadjuk a kifőtt tésztát.
A ruccola felét két gerezd fokhagymával, a bazsalikommal, a dijoni mustárral és kevés olívaolajjal összemixelünk.
Két gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a tejszínt és a ruccolás szószt. Sózzuk, borsozzuk, majd a maradék ruccolát is hozzáadjuk, és alaposan kiforraljuk.
Tálaláskor a garnélás tésztát meglocsoljuk a mártással, meghintjük reszelt parmezánnal, és citromszeletekkel tálaljuk.
Tipp:
-Használjunk friss fűszernövényeket,mert ha ételeinket friss fűszerekkel ízesítjük, természetközelibb, friss ízeket kapunk, és illattal telik meg az étel.
-Konyhakerti fűszerek használatakor nem ajánlatos 2-3-félénél több fűszert
használni,mert egymás ízét nyomják el.
Ha túl sokáig pirítjuk a fokhagymát akkor keserű lesz. Ezért mindig csak rövid ideig hagyjuk a serpenyőben.
Halfűszerek,tengeri herkentyűkhöz: babér, bazsalikom, édeskömény, kakukkfű, kapor, majoranna, metélőhagyma, tárkony, turbolya, rozmaring..
Szólj hozzá a fórumon!: Receptajánló: Garnéla zöldtésztával - Étterem-Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu