2008. 01. 02. - 16:46
Receptajánló: Narancsos krém - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia rovat mai receptajánlata! Próbálja ki!
Narancsos krém
-----------------------------------------
Hozzávalók 4 személyre:
20 g fehér zselatin
3 db narancs
2 evőkanál narancslikőr
1 vaníliarúd
4 dl tejszín
2 evőkanál cukor
1 doboz Sütőmargarin
200 g földieper
mentalevél, fehér és barna csokoládédarabok a díszítéshez
Elkészítés: Az elkészítési utasításnak megfelelően a zselatin felét elkészítjük. 1 narancs levét kipréseljük. A narancslevet először a narancslikőrrel, majd a zselatinnal összekeverjük. 4 előhűtött formába beletöltjük a narancskrémet, majd visszatesszük a formákat a hűtőbe. Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A vaníliarudat és a tejszínt egy edényben, a cukorral forró gőz fölött kb. 5 percig kevergetve főzzük. Kivesszük a vaníliát, és a Rama Krémalapot azonnal a meleg krémhez keverjük. Majd a maradék zselatint a krémhez adjuk, és az egészet kicsit hűlni hagyjuk. Csak ezután, de még folyékony állapotban a már megszilárdult narancském-rétegre öntjük. Kb. 3 órát hűtjük, amíg az egész megszilárdul. A maradék narancsot és a megmosott földiepret felszeleteljük. A krémet kivesszük a hűtőből, és a formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen kijöjjön a formából a krém. A tányért a narancs és földieper szeletekkel díszítjük. A krémet csokoládé darabokkal és mentalevéllel szervírozzuk.
Elkészítési idő: Kb. 30 perc
Hűtési idő: Kb. 4 óra
1 adag: 475 kcal
fehérje: 13 g
zsír: 37,5 g
szénhidrát: 17 g
Szólj hozzá a fórumon!: Receptajánló: Narancsos krém - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
-----------------------------------------
Hozzávalók 4 személyre:
20 g fehér zselatin
3 db narancs
2 evőkanál narancslikőr
1 vaníliarúd
4 dl tejszín
2 evőkanál cukor
1 doboz Sütőmargarin
200 g földieper
mentalevél, fehér és barna csokoládédarabok a díszítéshez
Elkészítés: Az elkészítési utasításnak megfelelően a zselatin felét elkészítjük. 1 narancs levét kipréseljük. A narancslevet először a narancslikőrrel, majd a zselatinnal összekeverjük. 4 előhűtött formába beletöltjük a narancskrémet, majd visszatesszük a formákat a hűtőbe. Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A vaníliarudat és a tejszínt egy edényben, a cukorral forró gőz fölött kb. 5 percig kevergetve főzzük. Kivesszük a vaníliát, és a Rama Krémalapot azonnal a meleg krémhez keverjük. Majd a maradék zselatint a krémhez adjuk, és az egészet kicsit hűlni hagyjuk. Csak ezután, de még folyékony állapotban a már megszilárdult narancském-rétegre öntjük. Kb. 3 órát hűtjük, amíg az egész megszilárdul. A maradék narancsot és a megmosott földiepret felszeleteljük. A krémet kivesszük a hűtőből, és a formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen kijöjjön a formából a krém. A tányért a narancs és földieper szeletekkel díszítjük. A krémet csokoládé darabokkal és mentalevéllel szervírozzuk.
Elkészítési idő: Kb. 30 perc
Hűtési idő: Kb. 4 óra
1 adag: 475 kcal
fehérje: 13 g
zsír: 37,5 g
szénhidrát: 17 g
Szólj hozzá a fórumon!: Receptajánló: Narancsos krém - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu