2006. 04. 29. - 17:14

Részeges ponty

Részeges ponty
Receptajánlónkban egy rendkívül ízletes halételt szeretnék önökkel megismertetni, jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
1 kg filézett pontyszelet
1 kg hagyma (a pácoláshoz),
40 dkg gomba,
2 dl tej,
2 dl vörösbor,
5 dkg liszt,
10 dkg reszelt sajt,
1 csokor petrezselyem,
Őrölt bors,
Só, a sütéshez olaj
Elkészítés:
A felszeletelt besózott pontyot beborítjuk a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyjuk. Ezután a hagymát leszedjük, a halat lisztbe mártjuk és forró olajban kisütjük. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakjuk. A maradék zsiradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítjuk és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a vörösborral meglocsoljuk. A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórjuk, nagyon kicsit megpirítjuk, és a tejjel felfőzzük, végül a halszeletekre öntjük. Reszelt sajttal dúsan meghintjük, és csupán addig sütjük, amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.
Csibe-MCONET

Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
379_20060427181000_176.jpg

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.