2005. 07. 30. - 10:35
Román étkezési szokások

A román konyhaművészet kialakulásában szerepet játszott a magyar erdélyi, a szerb, török, bolgár konyha.
Leveseik túlnyomó részét erjesztett ciberkével és tejföllel ízesítik Betétként leveseikben kedveltek a húsgombócok és a húsdarabok. A halételekhez és zöldségételekhez sok paradicsomot és hagymát használnak. Kedvelt előételük a pontyikrasaláta, az olajos, sonkás zöldsaláták marhahúsnyelvvel keverve, hagymásan és erősen fűszerezve. A húsételeket roston és nyárson sütik, mint pl. a mititét, ami darált marhahúsból bél nélküli darált kolbászka. Az egyszerű és ünnepi étkezések előtt cujkát isznak, ami nem más, mint szilvapálinka és a maszlinát esznek, ami sózott olivabogyó.
csibe
Szólj hozzá

csibe
Szólj hozzá

