2005. 07. 30. - 10:35

Román étkezési szokások

Román étkezési szokások
A román konyhaművészet kialakulásában szerepet játszott a magyar erdélyi, a szerb, török, bolgár konyha.
Leveseik túlnyomó részét erjesztett ciberkével és tejföllel ízesítik Betétként leveseikben kedveltek a húsgombócok és a húsdarabok. A halételekhez és zöldségételekhez sok paradicsomot és hagymát használnak. Kedvelt előételük a pontyikrasaláta, az olajos, sonkás zöldsaláták marhahúsnyelvvel keverve, hagymásan és erősen fűszerezve. A húsételeket roston és nyárson sütik, mint pl. a mititét, ami darált marhahúsból bél nélküli darált kolbászka. Az egyszerű és ünnepi étkezések előtt cujkát isznak, ami nem más, mint szilvapálinka és a maszlinát esznek, ami sózott olivabogyó.

csibe

Szólj hozzá




Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.