2006. 05. 20. - 06:26
Sajtlepény

A krémsajtok semleges ízük miatt szendvicsek, de sütemények alapanyagai is lehetnek.
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 20 dkg natúr tejszínkrémsajt
- 2 dl tejföl
- 4 tojás
- 6 dkg reszelt füstölt sajt
- 25 dkg koktélparadicsom
- 2 szál zöldhagyma
- só, bors
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk a hideg vajat és a sót. Összegyúrjuk a tojássárgájával meg annyi vízzel, hogy puha tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 20 másodpercig gyúrjuk, majd műanyag fóliába csomagolva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Közben a paradicsomot félbevágjuk, a vágási felülettel lefelé rácsra tesszük, a levet kicsorgatjuk. A tejfölt kikeverjük a tejszínkrémsajttal, a felvert tojásokkal, majd a reszelt füstölt sajttal. Belekeverjük a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 23 cm átmérőjű lepényformát. Sütőpapírral kibéleljük, sütőbabot vagy más nehezéket teszünk rá és előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
A sütőbabot és a papírt kidobjuk, a tésztát kirakjuk a paradicsommal és leöntjük a sajtkrémmel. A hőmérsékletet 180 fokra csökkentjük és a sajtos lepényt kb. 30 percig sütjük. Friss kakukkfűlevelekkel megszórjuk.
Csibe
A hír támogatója: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 20 dkg natúr tejszínkrémsajt
- 2 dl tejföl
- 4 tojás
- 6 dkg reszelt füstölt sajt
- 25 dkg koktélparadicsom
- 2 szál zöldhagyma
- só, bors
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk a hideg vajat és a sót. Összegyúrjuk a tojássárgájával meg annyi vízzel, hogy puha tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 20 másodpercig gyúrjuk, majd műanyag fóliába csomagolva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Közben a paradicsomot félbevágjuk, a vágási felülettel lefelé rácsra tesszük, a levet kicsorgatjuk. A tejfölt kikeverjük a tejszínkrémsajttal, a felvert tojásokkal, majd a reszelt füstölt sajttal. Belekeverjük a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 23 cm átmérőjű lepényformát. Sütőpapírral kibéleljük, sütőbabot vagy más nehezéket teszünk rá és előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
A sütőbabot és a papírt kidobjuk, a tésztát kirakjuk a paradicsommal és leöntjük a sajtkrémmel. A hőmérsékletet 180 fokra csökkentjük és a sajtos lepényt kb. 30 percig sütjük. Friss kakukkfűlevelekkel megszórjuk.
Csibe
A hír támogatója: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
