2005. 08. 23. - 17:24
Spanyol vegetáriánus omlett recept

A spanyol konyhaművészet rendkívül gazdag ízletes receptekben. A paella mellett az egyik legkedveltebb ételkülönlegességnek számít ez az omlett fajta.
Nem túl régi ennek az ételnek a receptje, kialakulását a tizenhatodik század második felétől, a burgonya Spanyolországban való megjenelésétől számítják. Az eredeti spanyol omletteket tojással készítik, de bármilyen furcsának is tűnik ez a fajta omlett, mégsem ebből készül. Tojás helyett egy kis tejet kell hozzáadni, az eredmény legalább olyan ízletes lesz, mintha tojással készült volna.
Hozzávalók:
·1kg burgonya
·2 db zöldpaprika
·2 kisebb fej vöröshagyma
·Tej (vagy rizstej)
·Olíva olaj
·Só
Elkészítése:
Hámozza és szeletelje fel a burgonyát, majd főzze puhára. Míg fő a burgonya a vöröshagymát és a paprikát aprózza fel és pirítsa meg olajban.
Ha megfőtt a burgonya péppé kell törni majd hozzá, kell adni a megpirított hagymát és paprikát, illetve a sót saját ízlésnek megfelelően, és egy kicsi tejet adunk hozzá de csak annyit hogy sűrű masszává álljon össze.
Ezt követően egy evőkanálnyi olajat teszünk a felforrósított serpenyőbe, majd ízlés szerint a megformázott masszát beletesszük és egy-két percig sülni hagyjuk majd ugyanezzel az eljárással a másik oldalát is megsütjük. Melegen ajánlott tálalni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj
hozzá: a recepthez!
Hozzávalók:
·1kg burgonya
·2 db zöldpaprika
·2 kisebb fej vöröshagyma
·Tej (vagy rizstej)
·Olíva olaj
·Só
Elkészítése:
Hámozza és szeletelje fel a burgonyát, majd főzze puhára. Míg fő a burgonya a vöröshagymát és a paprikát aprózza fel és pirítsa meg olajban.
Ha megfőtt a burgonya péppé kell törni majd hozzá, kell adni a megpirított hagymát és paprikát, illetve a sót saját ízlésnek megfelelően, és egy kicsi tejet adunk hozzá de csak annyit hogy sűrű masszává álljon össze.
Ezt követően egy evőkanálnyi olajat teszünk a felforrósított serpenyőbe, majd ízlés szerint a megformázott masszát beletesszük és egy-két percig sülni hagyjuk majd ugyanezzel az eljárással a másik oldalát is megsütjük. Melegen ajánlott tálalni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj
hozzá: a recepthez!
