2005. 11. 15. - 17:34

Sült hal: hagymás-gombás ízesítéssel

Sült hal: hagymás-gombás ízesítéssel
A halételek rendkívül egészségesek és kalóriaszegények. Mai ajánlatunkban szereplő sült halhoz köretként, rizst vagy petrezselymes burgonyát ajánlunk.
Hozzávalók:

4 szelet halfilé
Fokhagymakrém
15 dkg gomba
1 csokor snidling
2 citrom
3 fej vöröshagyma
Őrölt bors

Vaj

Elkészítés:

A halszeleteket befűszerezzük, a tetejét vékonyan bekenjük egy kis foghagyma krémmel. Egy tűzálló tálat kivajazunk és belevágjuk a hagymákat, ha lehet karikára szeleteljük. Ezt követően felszeleteljük a gombát, megsózzuk és rárakjuk a hagyma karikákra. Végül de nem utolsósorban, belefektetjük a halszeleteket, megszórjuk a snidlinggel, és vajdarabkákat és citromkarikákat vágunk a tetejére. 2 dl fehérbort és 1 dl vizet öntünk rá, és sülni hagyjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!




csibe



Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!










Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.