2006. 05. 26. - 21:23
Sült padlizsán joghurtos-gránátalmaszósszal

Receptajánlónk mai specialitásához jó főzést kívánunk!
Hozzávalók
2 nagy padlizsán
egy doboz (150ml) joghurt
egy púpos tk tahini (szezámkrém)
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek gránátalmaszósz
olívaolaj, só, bors
egy marék dió
egy marék gránátalmamag
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220C-ra/gáz 7
A padlizsánokat középvastag (mondjuk 1,5 cm-es) karikákra szeleteljük. Egy alufóliával bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal és rátesszük a padlizsánokat. A tetejüket szintén megkenjük az olajjal és fűszerezzük. 20 perc alatt pirosra sütjük. Amíg sül, elkészítjük a dresszinget: a joghurtot simára keverjük a tahini-vel, az összenyomott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk). Amikor a padlizsán megsült, mindkét oldalát egy kenőecsettel megkenjük a gránátalmaszósszal és körben elrendezzük egy tálon (*az eredeti recept gránátalmaszirupot ír összekeverve vörösborecettel. Meg kell nézni az gránátalmaszósz összetevőit, ha azok között citrom, vagy citromsav is szerepel, akkor nem szükséges az ecet). Meglocsoljuk a joghurtos dresszinggel és a tetejét megszórjuk a pirított dióval és a gránátalmával. (A gránátalmából úgy lehet legkönyebben kiszabadítani a rózsaszín magokat, ha először levágjuk a gyümölcs koronáját, majd függőlegesen 4-5 cikkelybe vágjuk. ) Előre elkészíthető.
Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet:www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

2 nagy padlizsán
egy doboz (150ml) joghurt
egy púpos tk tahini (szezámkrém)
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek gránátalmaszósz
olívaolaj, só, bors
egy marék dió
egy marék gránátalmamag
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220C-ra/gáz 7
A padlizsánokat középvastag (mondjuk 1,5 cm-es) karikákra szeleteljük. Egy alufóliával bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal és rátesszük a padlizsánokat. A tetejüket szintén megkenjük az olajjal és fűszerezzük. 20 perc alatt pirosra sütjük. Amíg sül, elkészítjük a dresszinget: a joghurtot simára keverjük a tahini-vel, az összenyomott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk). Amikor a padlizsán megsült, mindkét oldalát egy kenőecsettel megkenjük a gránátalmaszósszal és körben elrendezzük egy tálon (*az eredeti recept gránátalmaszirupot ír összekeverve vörösborecettel. Meg kell nézni az gránátalmaszósz összetevőit, ha azok között citrom, vagy citromsav is szerepel, akkor nem szükséges az ecet). Meglocsoljuk a joghurtos dresszinggel és a tetejét megszórjuk a pirított dióval és a gránátalmával. (A gránátalmából úgy lehet legkönyebben kiszabadítani a rózsaszín magokat, ha először levágjuk a gyümölcs koronáját, majd függőlegesen 4-5 cikkelybe vágjuk. ) Előre elkészíthető.
Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet:
