2006. 05. 23. - 12:57
Sültburgonya magyararosan elkészítve

Receptajánlónkban a már mindeki által jól ismert sült krumpli pikánsabb változatát szeretnénk önöknek bemutatni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
8 személyre:
2 kg krumpli,
3 nagy fej vöröshagyma,
1 kisebb fej fokhagyma,
kb 2 evõkanál magyaros v. flekken fûszerkeverék,
1 dl olaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és nagyon apróra, a vöröshagymát negyed-karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig összetörjük. Az olaj felét eloszlatjuk a tepsi alján, elrendezzük benne a krumplit, rá a hagymát és a fokhagymát, majd ráöntjük a maradék olajat. Ezután bõségesen megszórjuk a fûszerkeverékkel (só nem kell rá!), majd egy falapáttal jól egybeforgatjuk az egészet. Sütõben kb. 1 óra alatt ropogósra sül. Variálható sonkával és sajttal, ezeket ilyenkor ´félidõben´ kell a krumplihoz adni.
Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

8 személyre:
2 kg krumpli,
3 nagy fej vöröshagyma,
1 kisebb fej fokhagyma,
kb 2 evõkanál magyaros v. flekken fûszerkeverék,
1 dl olaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és nagyon apróra, a vöröshagymát negyed-karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig összetörjük. Az olaj felét eloszlatjuk a tepsi alján, elrendezzük benne a krumplit, rá a hagymát és a fokhagymát, majd ráöntjük a maradék olajat. Ezután bõségesen megszórjuk a fûszerkeverékkel (só nem kell rá!), majd egy falapáttal jól egybeforgatjuk az egészet. Sütõben kb. 1 óra alatt ropogósra sül. Variálható sonkával és sajttal, ezeket ilyenkor ´félidõben´ kell a krumplihoz adni.
Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
