2006. 05. 23. - 12:57

Sültburgonya magyararosan elkészítve

Sültburgonya magyararosan elkészítve
Receptajánlónkban a már mindeki által jól ismert sült krumpli pikánsabb változatát szeretnénk önöknek bemutatni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
8 személyre:
2 kg krumpli,
3 nagy fej vöröshagyma,
1 kisebb fej fokhagyma,
kb 2 evõkanál magyaros v. flekken fûszerkeverék,
1 dl olaj

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és nagyon apróra, a vöröshagymát negyed-karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig összetörjük. Az olaj felét eloszlatjuk a tepsi alján, elrendezzük benne a krumplit, rá a hagymát és a fokhagymát, majd ráöntjük a maradék olajat. Ezután bõségesen megszórjuk a fûszerkeverékkel (só nem kell rá!), majd egy falapáttal jól egybeforgatjuk az egészet. Sütõben kb. 1 óra alatt ropogósra sül. Variálható sonkával és sajttal, ezeket ilyenkor ´félidõben´ kell a krumplihoz adni.


Csibe


A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet: www.mconet.hu

Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
445_20060523130240_871.jpg


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.