2005. 12. 16. - 21:01

Szalonnás pirog

Szalonnás pirog
A pirog elkészítése viszonylag gyors, nem sok hozzávalót igényel, az ünnepek alatt pedig a rövid italok fogyasztása után kimondottan ízletes falat.
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt bacon szalonna
1 csomag fagyaszott vajastészta
15 dkg. Trappista sajt
1 tojás
Liszt
Vaj

Elkészítés:
A bacon szalonna vékony csíkokra legyen felvágva, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát kiolvasszuk, lisztezett deszkán fél centis vastagságra kinyújtjuk, majd lisztbe mártogatott hullámos szélű, kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Minden egyes darabra szalonnát teszünk annak a tetejére sajtot, teszünk, ezt követően a tésztát félbe hajtjuk, a szélét jól összenyomjuk, és a szaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott sütőlapra tesszük, a tetejüket megkenjük a már felvert tojással, és már előmelegített sütőben megsütjük. Tálalás előtt a friss meleg pirogokat tálalás előtt olvasztott vajjal megkenjük


csibe








Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!








Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.