2005. 12. 16. - 21:01
Szalonnás pirog

A pirog elkészítése viszonylag gyors, nem sok hozzávalót igényel, az ünnepek alatt pedig a rövid italok fogyasztása után kimondottan ízletes falat.
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt bacon szalonna
1 csomag fagyaszott vajastészta
15 dkg. Trappista sajt
1 tojás
Liszt
Vaj
Elkészítés:
A bacon szalonna vékony csíkokra legyen felvágva, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát kiolvasszuk, lisztezett deszkán fél centis vastagságra kinyújtjuk, majd lisztbe mártogatott hullámos szélű, kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Minden egyes darabra szalonnát teszünk annak a tetejére sajtot, teszünk, ezt követően a tésztát félbe hajtjuk, a szélét jól összenyomjuk, és a szaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott sütőlapra tesszük, a tetejüket megkenjük a már felvert tojással, és már előmelegített sütőben megsütjük. Tálalás előtt a friss meleg pirogokat tálalás előtt olvasztott vajjal megkenjük
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
20 dkg szeletelt bacon szalonna
1 csomag fagyaszott vajastészta
15 dkg. Trappista sajt
1 tojás
Liszt
Vaj
Elkészítés:
A bacon szalonna vékony csíkokra legyen felvágva, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát kiolvasszuk, lisztezett deszkán fél centis vastagságra kinyújtjuk, majd lisztbe mártogatott hullámos szélű, kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Minden egyes darabra szalonnát teszünk annak a tetejére sajtot, teszünk, ezt követően a tésztát félbe hajtjuk, a szélét jól összenyomjuk, és a szaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott sütőlapra tesszük, a tetejüket megkenjük a már felvert tojással, és már előmelegített sütőben megsütjük. Tálalás előtt a friss meleg pirogokat tálalás előtt olvasztott vajjal megkenjük
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
