2005. 11. 29. - 21:11

Székelygulyás

Székelygulyás
Mivel beköszöntött a hidegebb idő ezért könnyen elkészíthető és tartalmas ételekre vágyunk, mai receptünket ezért ajánljuk a figyelmükbe.
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
1 nagy hagyma
1 ek. Pirospaprika
5 evõkanál olívaolaj
1 l. Erõleves (kockából készítve)
70 dkg savanyú káposzta
3 dl tejföl
3 ek. Liszt
Só, bors
Egy csipetnyi õrölt kömény

Elkészítés:
A húst kicsi apró darabokra vágjuk, a hagymát is kicsire felaprózzuk, majd olajban üvegesre pirítjuk. A húst hozzáadjuk a hagymához és kb. 5 percig a hagymával pároljuk, levesszük a tûzrõl és hozzáadjuk a pirospaprikát. A lábost visszatesszük a tûzre, majd felöntjük egy kevés erõlevessel és felforraljuk. Ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Lefedjük, és fõzés közben kavargatjuk. Eközben a savanyú káposztát megmossuk, és ha szükséges kisebb darabokra vágjuk, majd a húshoz adjuk, ha az már elkészült. Ezt követõen a maradék erõlevest is hozzáöntjük és lefedjük. A lisztet a tejföllel csomómentesen elkeverjük, majd a kész gulyáshoz adjuk, újra felforraljuk, és ha szükséges még utána ízesíthetünk.Jó étvágyat kívánunk hozzá!

csibe





Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.