2007. 02. 24. - 10:30

Szezámmagos sült csirkecsíkok - Étterem- Gasztronómia

Szezámmagos sült csirkecsíkok - Étterem- Gasztronómia
Étterem- Gasztronómia - Gasztronómiai rovatunk mai receptajánlójában, a szezámmagos sült csibefalatkák elkészítési módját szeretnénk önöknek bemutatni. Jó főzést kívánunk!
Hozzávalók:
Fél kiló csirkemellfilé
15 dkg liszt
30 dkg sárgarépa
2 vöröshagyma
25 dkg mungóbabcsíra
szezámmag ízlés szerint
7 ek. szójaszósz
7 ek. rizsbor
1 tojásfehérje
olívaolaj
2 kk. sütőpor
3 dkg étkezési keményítő
1 dkg reszelt gyömbér
200 ml víz

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként szépen lassan hozzáadjuk a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, a 200 ml vizet, a szezámmagot, a sót, a borsot és a hat evőkanál olívaolajat. Egy rövid időre tegyük félre a masszát had pihenjen. A húst locsoljuk meg a szójaszósszal elkevert rizsborral, majd takarjuk le. A sárgarépát csíkozzuk fel, a hagymát is aprítsuk fel. Vegyünk elő egy wok-tálat, öntsünk bele olajat, majd forrósítsuk fel. Pároljuk meg benne a hagymát és a sárgarépát, majd öntsük le a maradék szójaszósszal elkevert rizsborral, illetve 4 ek vízzel, dinszteljük pár percig, Mindeözben meg is fűszerezhetjük ízlés szerint a zöldséget. Ezt követően újra elővesszük a wok-tálat, kicsi olajat öntünk bele, felforrósítjuk. A csirkehúst egyenként mártogassuk a korábban elkészített masszába, majd az olajban ropogósra süthetjük, a zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!




247_2006081865549_205.jpg





Csibe

További hírek: a nice.mconet.biz portálon

Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz

Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!


Szólj hozzá:Étterem- Gasztronómiai rovatunkhoz: Szezámmagos sült csirkecsíkok - Étterem- Gasztronómia

A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.