2007. 02. 24. - 10:30
Szezámmagos sült csirkecsíkok - Étterem- Gasztronómia

Étterem- Gasztronómia - Gasztronómiai rovatunk mai receptajánlójában, a szezámmagos sült csibefalatkák elkészítési módját szeretnénk önöknek bemutatni. Jó főzést kívánunk!
Hozzávalók:
Fél kiló csirkemellfilé
15 dkg liszt
30 dkg sárgarépa
2 vöröshagyma
25 dkg mungóbabcsíra
szezámmag ízlés szerint
7 ek. szójaszósz
7 ek. rizsbor
1 tojásfehérje
olívaolaj
2 kk. sütőpor
3 dkg étkezési keményítő
1 dkg reszelt gyömbér
200 ml víz
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként szépen lassan hozzáadjuk a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, a 200 ml vizet, a szezámmagot, a sót, a borsot és a hat evőkanál olívaolajat. Egy rövid időre tegyük félre a masszát had pihenjen. A húst locsoljuk meg a szójaszósszal elkevert rizsborral, majd takarjuk le. A sárgarépát csíkozzuk fel, a hagymát is aprítsuk fel. Vegyünk elő egy wok-tálat, öntsünk bele olajat, majd forrósítsuk fel. Pároljuk meg benne a hagymát és a sárgarépát, majd öntsük le a maradék szójaszósszal elkevert rizsborral, illetve 4 ek vízzel, dinszteljük pár percig, Mindeözben meg is fűszerezhetjük ízlés szerint a zöldséget. Ezt követően újra elővesszük a wok-tálat, kicsi olajat öntünk bele, felforrósítjuk. A csirkehúst egyenként mártogassuk a korábban elkészített masszába, majd az olajban ropogósra süthetjük, a zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Csibe
További hírek: a nice.mconet.biz portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá:Étterem- Gasztronómiai rovatunkhoz: Szezámmagos sült csirkecsíkok - Étterem- Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz
Fél kiló csirkemellfilé
15 dkg liszt
30 dkg sárgarépa
2 vöröshagyma
25 dkg mungóbabcsíra
szezámmag ízlés szerint
7 ek. szójaszósz
7 ek. rizsbor
1 tojásfehérje
olívaolaj
2 kk. sütőpor
3 dkg étkezési keményítő
1 dkg reszelt gyömbér
200 ml víz
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként szépen lassan hozzáadjuk a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, a 200 ml vizet, a szezámmagot, a sót, a borsot és a hat evőkanál olívaolajat. Egy rövid időre tegyük félre a masszát had pihenjen. A húst locsoljuk meg a szójaszósszal elkevert rizsborral, majd takarjuk le. A sárgarépát csíkozzuk fel, a hagymát is aprítsuk fel. Vegyünk elő egy wok-tálat, öntsünk bele olajat, majd forrósítsuk fel. Pároljuk meg benne a hagymát és a sárgarépát, majd öntsük le a maradék szójaszósszal elkevert rizsborral, illetve 4 ek vízzel, dinszteljük pár percig, Mindeözben meg is fűszerezhetjük ízlés szerint a zöldséget. Ezt követően újra elővesszük a wok-tálat, kicsi olajat öntünk bele, felforrósítjuk. A csirkehúst egyenként mártogassuk a korábban elkészített masszába, majd az olajban ropogósra süthetjük, a zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Csibe
További hírek: a nice.mconet.biz portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá:Étterem- Gasztronómiai rovatunkhoz: Szezámmagos sült csirkecsíkok - Étterem- Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz