2007. 12. 31. - 09:32
Szilveszteri menüajánlat: Hátszínszelet mustármártásban - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Készülődjünk az újévre! Szilveszteri recept sorozat 6.
Hátszínszelet mustármártásban
------------------------------------------------
Hozzávalók:
4 szelet ujjnyi vastag marhahátszín,
2 mokkáskanál őrölt bors,
1 evőkanál mustár
A pácoláshoz és a sütéshez: olaj
A mártáshoz:
1 evőkanál liszt,
4 dkg margarin,
8 evőkanál mustár,
2-2 dl tejszín és húsleves,
1 dl fehérbor vagy pezsgő,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem
Elkészítése: A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. Ha az olajjal takarékoskodni szeretnénk, akkor a hússzeleteket egyenként megkenjük, majd szorosan alufóliába tekerjük.
A sütés napján a húst – miután páclevét kissé lecsöpögtettük – kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon mindkét oldalán kb. 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük.
A mártáshoz a lisztet a margarinon megfuttatjuk, a mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral vagy pezsgővel felengedjük, a péppé zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé be nem sűrűsödik.
Elkészítési ideje: 30 perc + a hús érlelése
Szólj hozzá a fórumon!: Szilveszteri menüajánlat: Hátszínszelet mustármártásban - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
------------------------------------------------
Hozzávalók:
4 szelet ujjnyi vastag marhahátszín,
2 mokkáskanál őrölt bors,
1 evőkanál mustár
A pácoláshoz és a sütéshez: olaj
A mártáshoz:
1 evőkanál liszt,
4 dkg margarin,
8 evőkanál mustár,
2-2 dl tejszín és húsleves,
1 dl fehérbor vagy pezsgő,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem
Elkészítése: A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. Ha az olajjal takarékoskodni szeretnénk, akkor a hússzeleteket egyenként megkenjük, majd szorosan alufóliába tekerjük.
A sütés napján a húst – miután páclevét kissé lecsöpögtettük – kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon mindkét oldalán kb. 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük.
A mártáshoz a lisztet a margarinon megfuttatjuk, a mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral vagy pezsgővel felengedjük, a péppé zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé be nem sűrűsödik.
Elkészítési ideje: 30 perc + a hús érlelése
Szólj hozzá a fórumon!: Szilveszteri menüajánlat: Hátszínszelet mustármártásban - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu