2005. 11. 04. - 19:13
Szüreti bélszínragu

Egy kis luxust mindenki megérdemel, és az ételek világában is van egy-két gyomormelengető különlegesség, mint pl. mai ételünk recepje is.
Hozzávalók:
10dkg liszt
30dkg zeller
30 dkg bélszín
10 dkg gomba
10 dkg körte
10 dkg szilva
5 szál újhagyma
1 dl olaj
15 dkg szőlő
Só, fekete bors
Kakukkfű
5 dkg dió
Elkészítés:
A zellert sós vízben puhára főzzük, ezt követően felaprózzuk, lisztbe forgatjuk és bő zsiradékban ropogósra sütjük. A bélszínt, a körtét, a szilvát, a hagymát és a gombát is darabokra vágjuk. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben és rakjuk bele az imént felsoroltakat. Ezt követően adjuk hozzá a sót, a borsot, a kakukkfüvet. Míg a ragu elkészül, pirítsuk meg a diót, majd törjük össze. Tálalásnál, a ragut rakjuk ki egy tányérba, szórjuk meg a dióval és a pirított zellerrel.
csibe
Szólj hozzá: rovatunkhoz!
10dkg liszt
30dkg zeller
30 dkg bélszín
10 dkg gomba
10 dkg körte
10 dkg szilva
5 szál újhagyma
1 dl olaj
15 dkg szőlő
Só, fekete bors
Kakukkfű
5 dkg dió
Elkészítés:
A zellert sós vízben puhára főzzük, ezt követően felaprózzuk, lisztbe forgatjuk és bő zsiradékban ropogósra sütjük. A bélszínt, a körtét, a szilvát, a hagymát és a gombát is darabokra vágjuk. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben és rakjuk bele az imént felsoroltakat. Ezt követően adjuk hozzá a sót, a borsot, a kakukkfüvet. Míg a ragu elkészül, pirítsuk meg a diót, majd törjük össze. Tálalásnál, a ragut rakjuk ki egy tányérba, szórjuk meg a dióval és a pirított zellerrel.
csibe
Szólj hozzá: rovatunkhoz!
