2006. 06. 20. - 14:19

Tócsni

Tócsni
Mai receptünk sokak számára ismerős lehet, esetleg akik még nem hallotak róla, azoknak ajálnjuk szíves figyelmükbe.
Hozzávalók:

egy tojás
fél kiló burgonya
mustár
barna liszt
3 gerezd fokhagyma,
só , bors
egy kiskanál olíva olaj


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd ezt követően megmossuk és lereszeljük..
A tojást felverjük és hozzáadjuk a reszelt burgonyához , majd gyúrjuk össze az egészet annyi barna liszttel, illetve az egy kanál olíva olajjal, hogy palacsinta tészta állagú masszát kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, és mustárral, illetve adjuk hozzá a megtört foghagymát is.
Forrósítsunk fel egy edényben olajat. Evőkanállal szedjünk a reszelt krumplis masszából, majd nyomjuk szét a kanál segítségével fél centi magas szeletté a pépet. Süssük meg mindkét oldalán közepes lángon az olajban – figyeljünk rá, hogy nehogy megégjen!
A tócsni szeletek tálalásakor tegyünk egy kis pohárkába tejfölt.- készítés után azonnal fogyasztható.

csibe

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet
Hungary: www.mconet.hu



Szólj hozzá: Gasztronómiai fórumunkhoz!
355_20060620142659_651.jpg103_20060620142659_757.jpg

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.