2006. 06. 20. - 14:19
Tócsni

Mai receptünk sokak számára ismerős lehet, esetleg akik még nem hallotak róla, azoknak ajálnjuk szíves figyelmükbe.
Hozzávalók:
egy tojás
fél kiló burgonya
mustár
barna liszt
3 gerezd fokhagyma,
só , bors
egy kiskanál olíva olaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd ezt követően megmossuk és lereszeljük..
A tojást felverjük és hozzáadjuk a reszelt burgonyához , majd gyúrjuk össze az egészet annyi barna liszttel, illetve az egy kanál olíva olajjal, hogy palacsinta tészta állagú masszát kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, és mustárral, illetve adjuk hozzá a megtört foghagymát is.
Forrósítsunk fel egy edényben olajat. Evőkanállal szedjünk a reszelt krumplis masszából, majd nyomjuk szét a kanál segítségével fél centi magas szeletté a pépet. Süssük meg mindkét oldalán közepes lángon az olajban – figyeljünk rá, hogy nehogy megégjen!
A tócsni szeletek tálalásakor tegyünk egy kis pohárkába tejfölt.- készítés után azonnal fogyasztható.
csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet
Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai fórumunkhoz!


egy tojás
fél kiló burgonya
mustár
barna liszt
3 gerezd fokhagyma,
só , bors
egy kiskanál olíva olaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd ezt követően megmossuk és lereszeljük..
A tojást felverjük és hozzáadjuk a reszelt burgonyához , majd gyúrjuk össze az egészet annyi barna liszttel, illetve az egy kanál olíva olajjal, hogy palacsinta tészta állagú masszát kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, és mustárral, illetve adjuk hozzá a megtört foghagymát is.
Forrósítsunk fel egy edényben olajat. Evőkanállal szedjünk a reszelt krumplis masszából, majd nyomjuk szét a kanál segítségével fél centi magas szeletté a pépet. Süssük meg mindkét oldalán közepes lángon az olajban – figyeljünk rá, hogy nehogy megégjen!
A tócsni szeletek tálalásakor tegyünk egy kis pohárkába tejfölt.- készítés után azonnal fogyasztható.
csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet
Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai fórumunkhoz!

