2006. 03. 31. - 18:57
Tökös-mákos rétes

Receptajánlónkban a rétestészta egyik fajtáját mutatjuk be Önöknek, egy kis tökkel megspékelve. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
Tésztához:
0.25 l. Langyos víz
0.5 kg liszt
Kicsike zsír
Öntethez:
Cukor
1 tojás sárgája
3 dl. Tejföl
vaníliáscukor
Töltelékhez:
80dkg. Mélyhűtött tök
20 dkg mák
15 dkg kristálycukor
15 dkg cukor
5 dkg. Zsír
10 dkg. Citrom
5 dkg vaj
1 tojás sárgája
Elkészítése:
Legyaluljuk a tököt, vajban, cukorban, fahéjban megpároljuk. A rétestésztát kinyújtjuk és rátesszük a párolt tököt. Cukrozott darált mákkal meghintjük, felgöngyöljük, és tojássárgájával megkenjük a tetejét és forró sütőbe pirosra sütjük. A tejfölt a tojás sárgájával, vaníliacukorral hidegen kikeverjük, majd tálaláskor a rétest leöntjük vele.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

Tésztához:
0.25 l. Langyos víz
0.5 kg liszt
Kicsike zsír
Öntethez:
Cukor
1 tojás sárgája
3 dl. Tejföl
vaníliáscukor
Töltelékhez:
80dkg. Mélyhűtött tök
20 dkg mák
15 dkg kristálycukor
15 dkg cukor
5 dkg. Zsír
10 dkg. Citrom
5 dkg vaj
1 tojás sárgája
Elkészítése:
Legyaluljuk a tököt, vajban, cukorban, fahéjban megpároljuk. A rétestésztát kinyújtjuk és rátesszük a párolt tököt. Cukrozott darált mákkal meghintjük, felgöngyöljük, és tojássárgájával megkenjük a tetejét és forró sütőbe pirosra sütjük. A tejfölt a tojás sárgájával, vaníliacukorral hidegen kikeverjük, majd tálaláskor a rétest leöntjük vele.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
