2006. 03. 31. - 18:57

Tökös-mákos rétes

Tökös-mákos rétes
Receptajánlónkban a rétestészta egyik fajtáját mutatjuk be Önöknek, egy kis tökkel megspékelve. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hozzávalók:
Tésztához:
0.25 l. Langyos víz
0.5 kg liszt
Kicsike zsír

Öntethez:
Cukor
1 tojás sárgája
3 dl. Tejföl
vaníliáscukor

Töltelékhez:
80dkg. Mélyhűtött tök
20 dkg mák
15 dkg kristálycukor
15 dkg cukor
5 dkg. Zsír
10 dkg. Citrom
5 dkg vaj
1 tojás sárgája

Elkészítése:
Legyaluljuk a tököt, vajban, cukorban, fahéjban megpároljuk. A rétestésztát kinyújtjuk és rátesszük a párolt tököt. Cukrozott darált mákkal meghintjük, felgöngyöljük, és tojássárgájával megkenjük a tetejét és forró sütőbe pirosra sütjük. A tejfölt a tojás sárgájával, vaníliacukorral hidegen kikeverjük, majd tálaláskor a rétest leöntjük vele.


Csibe-MCONET

Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
764_20060331185948_277.jpg


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.