2006. 03. 14. - 15:12
Töltött hátszín mustáros mártással

Mai receptünk a húsimádóknak kedvez, igazi ínyencség, köretként párolt rizst, illetve burgonya pürét ajánlunk hozzá. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók:
800 g. kicsontozott marhahátszín
100 g. ementáli sajt
Só, bors
6 szelet gépsonka
2 nagy fej hagyma
2 zellerszál zöldjével
2 ek. Csemege paprikakrém
2 ek. Olaj
50 g. szeletelt bacon szalonna
2 dl. Félszáraz vörösbor
Hozzávalók a mártáshoz:
1 ek mustár
6 közepes ecetes uborka
1 ek. Étkezési keményítő
2 dl. Tejszín
Citromlé
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, és besózzuk. A sonkaszeleteket hosszába kettévágjuk, a sajtot vékony szeletekre-csíkokra felszeleteljük. A hagymát elnegyedeljük, a zellerszálakat megmossuk. A sütőt pedig 200 fokra előmelegítjük. A húst a rostokkal párhozamosan kb. hatszor mélyen bevágjuk. Meghintjük őrölt borssal, és megkenjük a paprikakrémmel. A sonka szeleteket és és a sajtcsíkokat a vágatokba fektetjük. A szétnyílt húst vékony zsineggel vagy cérnával megkötözzük. A kilógó sonkaszegélyeket kötözés közben visszahajtogatjuk a sajtcsíkok tetejére. Kikenünk egy mély sütőedényt olajjal és beletesszük a húst. A szalonna szeletekkel egymásra csúsztatva betakarjuk, meglocsoljuk olajjal és a forró sütőben 10 percig pirítjuk. Mellédobjuk ezt követően a zellert és a hagymát, aláöntjük a bort, aztán lefedjük és közepes tűzön kb. 45 percig pároljuk, majd saját levével locsolgatva, fedetlenül pirosra sütjük.
A mártáshoz, az ecetes uborkát szálasra reszeljük. Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 ek. Hideg vízben. A pecsenyelevet kiszűrjük egy lábasba, hozzáadjuk az uborkát, a mustárt, a keményítőt, valamint a tejszínt, 2-3 percig forraljuk, végül ízlés szerint sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A húsról levesszük a szalonnaszeleteket és a zsineget, majd a mártással tálaljuk.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

800 g. kicsontozott marhahátszín
100 g. ementáli sajt
Só, bors
6 szelet gépsonka
2 nagy fej hagyma
2 zellerszál zöldjével
2 ek. Csemege paprikakrém
2 ek. Olaj
50 g. szeletelt bacon szalonna
2 dl. Félszáraz vörösbor
Hozzávalók a mártáshoz:
1 ek mustár
6 közepes ecetes uborka
1 ek. Étkezési keményítő
2 dl. Tejszín
Citromlé
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, és besózzuk. A sonkaszeleteket hosszába kettévágjuk, a sajtot vékony szeletekre-csíkokra felszeleteljük. A hagymát elnegyedeljük, a zellerszálakat megmossuk. A sütőt pedig 200 fokra előmelegítjük. A húst a rostokkal párhozamosan kb. hatszor mélyen bevágjuk. Meghintjük őrölt borssal, és megkenjük a paprikakrémmel. A sonka szeleteket és és a sajtcsíkokat a vágatokba fektetjük. A szétnyílt húst vékony zsineggel vagy cérnával megkötözzük. A kilógó sonkaszegélyeket kötözés közben visszahajtogatjuk a sajtcsíkok tetejére. Kikenünk egy mély sütőedényt olajjal és beletesszük a húst. A szalonna szeletekkel egymásra csúsztatva betakarjuk, meglocsoljuk olajjal és a forró sütőben 10 percig pirítjuk. Mellédobjuk ezt követően a zellert és a hagymát, aláöntjük a bort, aztán lefedjük és közepes tűzön kb. 45 percig pároljuk, majd saját levével locsolgatva, fedetlenül pirosra sütjük.
A mártáshoz, az ecetes uborkát szálasra reszeljük. Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 ek. Hideg vízben. A pecsenyelevet kiszűrjük egy lábasba, hozzáadjuk az uborkát, a mustárt, a keményítőt, valamint a tejszínt, 2-3 percig forraljuk, végül ízlés szerint sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A húsról levesszük a szalonnaszeleteket és a zsineget, majd a mártással tálaljuk.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
