2006. 01. 20. - 18:05
Töltött karalábé

Receptünk, olvasóink kérésére ma egy húsmentes fogást rejt, melynek elkészítése gyors és egyszerű. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
12 db karalábé
4 sárgarépa
1 szál angol zeller
12.5 dkg rizs
2 tojás
Sonkakrém
Sajtkrém
1-1evőkanál snidling
2 db húsleveskocka
Olaj
Só
Bors
Elkészítés:
A rizst főni tesszük. A zellert és a sárgarépát felaprózzuk, majd kevés olajban puhára pároljuk. A karalábékat megtisztítjuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy ne lyukadjanak ki. A megfőtt rizst lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk, majd összedolgozzuk a sajtkrémmel, a sonkakrémmel, a párolt zöldségekkel és a tojással. A masszát a karalábékba töltjük, a karalábékat lábosba tesszük, körészórjuk a kivájt darabokat, annyi vízzel öntjük fel amennyi félig ellepi, majd puhára főzzük. Amikor a víz már forr, beledobjuk a húsleves kockákat. A megpuhult karalábékat kiemeljük, és párolt burgonyával körítve tálaljuk.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

12 db karalábé
4 sárgarépa
1 szál angol zeller
12.5 dkg rizs
2 tojás
Sonkakrém
Sajtkrém
1-1evőkanál snidling
2 db húsleveskocka
Olaj
Só
Bors
Elkészítés:
A rizst főni tesszük. A zellert és a sárgarépát felaprózzuk, majd kevés olajban puhára pároljuk. A karalábékat megtisztítjuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy ne lyukadjanak ki. A megfőtt rizst lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk, majd összedolgozzuk a sajtkrémmel, a sonkakrémmel, a párolt zöldségekkel és a tojással. A masszát a karalábékba töltjük, a karalábékat lábosba tesszük, körészórjuk a kivájt darabokat, annyi vízzel öntjük fel amennyi félig ellepi, majd puhára főzzük. Amikor a víz már forr, beledobjuk a húsleves kockákat. A megpuhult karalábékat kiemeljük, és párolt burgonyával körítve tálaljuk.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
