2007. 02. 28. - 07:00

Tortellini sonkaszószban - Étterem - Gsztronómia

Tortellini sonkaszószban - Étterem - Gsztronómia
Étterem - Gasztronómia - Gasztronómiai receptajánlónkban egy rendkívül ízletes egytálétel receptjét ajánljuk a figyelmükbe. Jó főzést kívánunk!
Hozzávalók a Sonkaszószos tortellinihez:

3 db főtt burgonya
15 dkg sajt trappista vagy parmezán sajt
10 dkg zsemlemorzsa
1 közepes nagyságú sütőtök
2 kanál olaj
15 dkg füstölt sonka
Fűszerek:só, bors, szerecsendió
Tortellini:
5 tojás
50 dkg liszt




536_20070107150750_184.jpg





Sonkaszószos tortellini Elkészítése:

A tököt megtisztítjuk, felszeleteljük majd negyed óra hosszán át a sütőben sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, a sült tököt, a krumplit, villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtot reszelve, illetve a zsemlemorzsát, ezekből masszát készítünk. A felsorolt fűszereket hozzáadjuk a masszához, a fűszerezést ízlésnek me3gfelelően végezzük. A lisztből és a tojásokból tésztát gyúrunk, majd egy centi vastagságúra kinyújtjuk. Ezt követően a kinyújtott tésztát 10*10 centis kockákra vágjuk, majd a korábban elkészített masszából gombócnyi tölteléket helyezünk a tészta közepére. A tésztát ráhajtjuk, majd a széleit lenyomjuk. Tegyünk egy edénybe vizet forrni, majd a megtöltött tésztát pár percig főzzük a már forrásban, lévő vízben. Vegyünk egy tűzálló tálat, a két kanálnyi olajat hevítsük fel, majd a felkockázott füstölt sonkát pirítsuk meg, ha már megpirult a sonka öntsük fel kicsi vízzel és rakjuk bele a reszelt sajtot, majd forraljuk készre. A tortellinit tálaláskor locsoljuk meg a mártással. Jó étvágyat kívánunk hozzá!



Csibe

További bulvár hírek: a nice.mconet.biz portálon

Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz

Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!


Fórum a wellness-ről: Tortellini sonkaszószban - Étterem - Gsztronómia

A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.