2007. 11. 17. - 07:27
Vendégváró falatok - Sajtgolyó - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Vendégeskedni jó. De a legjobb akkor - vendégnek és vendéglátónak -, ha nem kell valakinek állandóan a konyhába szaladgálni, hogy begyújtsa, eloltsa, felszeletelje, kitálalja... a finomságokat. Az a legjobb, ha minden kész van, és kedvünkre beszélgethetünk a büféasztal mellett.
Sajtgolyó
Hozzávalók:
2 db nagy, főtt, áttört burgonya,
5 dkg liszt,
4 dkg vaj (vagy margarin),
7 dkg reszelt sajt,
1 egész tojás,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 púpozott mokkáskanál só,
zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez
Elkészítése: A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon sárgásbarnára sütöm. Papírtörülközőre téve leitatom róla a felesleges olajat, és egy fogvájót vagy dárdácskát beleszúrok. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom.
Szólj hozzá a fórumon!: Vendégváró falatok - Sajtgolyó - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
Hozzávalók:
2 db nagy, főtt, áttört burgonya,
5 dkg liszt,
4 dkg vaj (vagy margarin),
7 dkg reszelt sajt,
1 egész tojás,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 púpozott mokkáskanál só,
zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez
Elkészítése: A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon sárgásbarnára sütöm. Papírtörülközőre téve leitatom róla a felesleges olajat, és egy fogvájót vagy dárdácskát beleszúrok. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom.
Szólj hozzá a fórumon!: Vendégváró falatok - Sajtgolyó - Étterem - Gasztronómia
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu