2007. 03. 11. - 12:44
Zabpelyhes rakott kelkáposzta - Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Receptajánlónkban egy rendkívül ízletes egytálételt ajánlunk a figyelmükbe.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
15 dkg zabpehely
1 fej kelkáposzta
2 hagyma
2 tojás
2 kanál tejföl
4 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
Fekete bors
Pirospaprika
Majoránna
Csípős paprikakrém
Elkészítés:
A zabpelyhet 5 dl Forrásban lévő vízbe rakjuk, megsózzuk, majd levesszük a tűzről, és duzzadni hagyjuk. A kelkáposztát leveleire bontjuk, kis sós, delikátos vízbe 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A fokhagymát és a hagymát apró darabokra vágunk, olajon kicsit megpároljuk, ezt követően hozzáadjuk a darált húst, és 10 percig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. Ízlés szerint ízesítsük a fent felsorolt fűszerekkel. Ezt követően egy magas falú tűzálló tálat vajazzunk ki, a kellek, felét rakjuk a tepsi aljára. A zabpelyhet dolgozzuk össze a tejföllel és a tojásokkal. A húsos, zabpelyhes masszát rakjuk a kel tetejére, majd a maradék kellel fedjük be.
A tetejét kenjük be a borssal és pirospaprikával ízesített tejföllel, addig süssük,amíg meg nem pirul a teteje is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe
További hírek: a / portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Zabpelyhes rakott kelkáposzta - Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz
50 dkg darált hús
15 dkg zabpehely
1 fej kelkáposzta
2 hagyma
2 tojás
2 kanál tejföl
4 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
Fekete bors
Pirospaprika
Majoránna
Csípős paprikakrém
Elkészítés:
A zabpelyhet 5 dl Forrásban lévő vízbe rakjuk, megsózzuk, majd levesszük a tűzről, és duzzadni hagyjuk. A kelkáposztát leveleire bontjuk, kis sós, delikátos vízbe 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A fokhagymát és a hagymát apró darabokra vágunk, olajon kicsit megpároljuk, ezt követően hozzáadjuk a darált húst, és 10 percig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. Ízlés szerint ízesítsük a fent felsorolt fűszerekkel. Ezt követően egy magas falú tűzálló tálat vajazzunk ki, a kellek, felét rakjuk a tepsi aljára. A zabpelyhet dolgozzuk össze a tejföllel és a tojásokkal. A húsos, zabpelyhes masszát rakjuk a kel tetejére, majd a maradék kellel fedjük be.
A tetejét kenjük be a borssal és pirospaprikával ízesített tejföllel, addig süssük,amíg meg nem pirul a teteje is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe
További hírek: a / portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Zabpelyhes rakott kelkáposzta - Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz