Zila Tortaforma - Öntse formába elképzeléseit

Zila Kávéház és Krisztina Cukrászda
A vendéglátásban fontos a szakmai megújulás, a fejlődés, hogy vendégeink elégedettek legyenek és visszajöjjenek." vallja Zila László 25 éve önálló cukrászmester, a Zila Kávéház alapítója és tulajdonosa.
Mára a strand szélén álló kis cukrászda, egy több mint 700 nm-es kávéházzá nőtte ki magát, mely több mint 320 vendég befogadására alkalmas. A kávéházban közel 80-an dolgoznak, melyből 30-an tanulók a cukrász, szakács és felszolgáló szakmából. Rendkívül fontos az utánpótlás nevelése megfelelő szakemberekkel. A Kávéház nemrég egy remek étteremmel bővült.
"Mi készíthettük 2009-ben is az Ország Születésnapi tortáját"
A Zila Kávéház cukrász és szakács mesterei számos hazai és nemzetközi versenyen kitűnő eredményeket értek el. Idén harmadszor is a Zila László vezette cukrászcsapat készíthette el az „Ország Születésnapi tortáját". 2007-ben Madártejtorta, 2008-ban Szatmári szilvatorta, 2009-ben pedig Pándi meggytorta volt a győztes. Mindhárom sütemény a kávéház állandó kínálatának része, és bemutatása óta igazi sláger. - Már most készülünk 2010-re.
Zila Tortaforma, az új üzletág
25 év tapasztalat és közel 3 év kísérletezés után piacra kerülhet a Zila Tortaforma család, melyet manufaktúra jelleggel Zila László irányításával készítenek. A termékek megfelelnek az élelmiszerminőségi előírásoknak. Szakértő mesterek készítik és többszörösen ellenőrzik.
Igazi magyar találmány, igazi magyar technológia, és igazi magyar eszköz.
Az Ötlet: Torta folyékony öntettel töltve!
...új irányba kell menni a lágyabb, könnyedebb, természetesebb, gyümölcsösebb
és nem utolsó sorban egészségesebb sütemények felé.
„Sokat foglalkoztam a gondolattal, hogyan lehetne olyan süteményt készíteni, mely hasonlatos a bon-bonhoz, illetve a tányérdesszerthez. Mindkettőre jellemző, hogy folyékony öntettel készülnek". (Zila László)
Zila Tortaforma, a találmány
A találmány lényege egy speciális szilikonforma és a hozzá tartozó rozsdamentes acélkarika, mely lehetővé teszi, hogy olyan süteményt készítsünk, melyet aztán folyékony öntettel tölthetünk.
Eszköz és Technológia
A forma speciális kialakításának és összetételének köszönhetően egyaránt süthető és fagyasztható. A sokrétű cukrászati alkalmazhatósága mellett a minőségi gasztronómia elengedhetetlen kelléke mind a hideg-konyhai, mind a meleg-konyhai alkalmazási területen.
Cukrászati, éttermi, szállodai vagy akár otthoni használatra ideális.
A formákhoz tartozik egy oktató DVD és közel 100 receptet tartalmazó receptgyűjtemény.
Igazi gasztronómiai érték
A Zila Tortaforma és kapcsolódó technológia külön fejezetet kap a XXI. század Gasztronómiája c. , meghatározó jelentőségű szakmai kiadványban.
A formákat és technológiát a magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke-aki egyben a Cukrászok Világszövetségének elnöke is- elismeri és ajánlja.
- zs -
