2005. 12. 27. - 15:13
Zöldséges bableves

A babot pár percig főzzük, mielőtt beáztatnánk, így elég kb. két óra, hogy kiázzon.
Hozzávalók
15 dkg. Sárgarépa
1 zeller
1 fej hagyma
Póréhagyma
2 evőkanál olíva olaj
Egy kávés kanál őrölt kömény
Majoránna
Kakukkfű
Kicsi barna sör
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl. Zöldségleves
25 dkg fehérbab
2 ek. Ecet
Só
Fehérbors
Cayenne-bors
Elkészítés
A zöldséget feldaraboljuk, a vajat felolvasszuk, és a zöldségeket megpároljuk benne. Egy kis idő múlva felöntjük a sörrel, befűszerezzük, a kakukkfűvel, majoránnával, köménnyel, hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük a zöldséglevessel. Ezt követően hozzáadjuk a már megfőtt babot, és még főzzük egypár percig. Ízesítjük még sóval, borssal, cayenne-borssal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

15 dkg. Sárgarépa
1 zeller
1 fej hagyma
Póréhagyma
2 evőkanál olíva olaj
Egy kávés kanál őrölt kömény
Majoránna
Kakukkfű
Kicsi barna sör
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl. Zöldségleves
25 dkg fehérbab
2 ek. Ecet
Só
Fehérbors
Cayenne-bors
Elkészítés
A zöldséget feldaraboljuk, a vajat felolvasszuk, és a zöldségeket megpároljuk benne. Egy kis idő múlva felöntjük a sörrel, befűszerezzük, a kakukkfűvel, majoránnával, köménnyel, hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük a zöldséglevessel. Ezt követően hozzáadjuk a már megfőtt babot, és még főzzük egypár percig. Ízesítjük még sóval, borssal, cayenne-borssal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
