2007. 01. 28. - 07:00

Zöldséges rák roston sütve - Gasztronómia

Zöldséges rák roston sütve - Gasztronómia
Gasztronómia -Mai receptajánlónkban a rostonsült rák zöldségekkel nevezetű egytálétel receptjét mutatjuk be Önöknek.
Hozzávalók 4 személyre:


1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt), 40 dkg cukkini, 1fej hagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 6 szál friss kapor, olívaolaj. A mártáshoz: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 cl ánizslikőr, csipetnyi kurkuma, só, olívaolaj


Elkészítés:

A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Belekeverjük az ánizslikőrt, sóval, kurkumával ízesítjük, majd összeturmixoljuk.
A körethez megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott cukkinit, megsózzuk és 5 percig pároljuk. A felét kivesszük és összeturmixoljuk.


841_20061020101255_395.jpg



A maradék darabos zöldséget a felszeletelt fekete olajbogyóval és az apróra vágott kaporral együtt belekeverjük a zöldségpürébe.
A ráktörzseket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és grillsütőben mindkét oldalon 4-4 percig sütjük. A rákhúst a páncélból kifejtjük,olívaolajjal meglocsoljuk.



Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Zöldséges rák roston sütve - Gasztronómia


Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz


Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!


A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.