2020. 01. 16. - 10:55

A fogimplantátum a stresszre is érzékeny lehet

A fogimplantátum a stresszre is érzékeny lehet

Foghúzás, egy vagy több fog elvesztése esetén a hiányt fogpótlással lehet megoldani. Fontos azonban tudni, hogy az implantátumokra fokozottan ügyelni kell – ugyanis még a stresszre is érzékenyek lehetnek.

Napjainkban az egy vagy több fog elvesztését követően lehetőség van fogimplantátum behelyeztetését választani, amely kiváló és tartós megoldás – ugyanakkor érdemes tudni, hogy a fogpótlásra oda kell figyelni.
 
Nem szabad elhanyagolni a fogápolást s bizonyos szokásokra sem árt figyelmet fordítani. Miről is van szó?
 
A fogimplantátumok érzékenyek lehetnek a stresszre. Ez azt jelenti, hogy az extrém mértékű rágás vagy az éjszakai fogcsikorgatás, esetleg a száj véletlen sérülése problémákat okozhat a pótlásra nézve.
 
Dentálhigiénikus a helyes fogpótlás-tisztítást mutatja
Dentálhigiénikus a helyes fogpótlás-tisztítást mutatja
 
Meggyengülhet a csont és a fogimplantátum közötti kapcsolat, s enélkül a helyettesítő fogak meglazulhatnak.
 
Amennyiben stresszből fakadó gondjaink vannak, a fogorvos felírhat szájvédőt éjszakára vagy  sportoláshoz a károsodás megelőzése érdekében.
 
A fogorvos a hosszútávú siker érdekében és ennek megfelelően helyezi be a fogpótlást, mindezt értékelés és pontos tervezés előzi meg. Ezért mindent meg kell tennünk, hogy az implantátum jól is működjön. Számos tényező, mely a mi ellenőrzésünk alatt áll, hozzájárulhat a sikerhez.
 
A pótlásokat gondosan kell ápolni, ahogy a saját fogainkat is, s mellette nem árt megfelelő szájápolási technikákat alkalmazni és egészséges életmódot folytatni.
 
A szájhigiéniára fordított figyelem, valamint a hajlandóság arra, hogy fogászati ellenőrzésen rendszeresen részt vegyünk, igencsak nagy hatással van egy fogimplantátum tartósságára.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.