2019. 09. 12. - 11:07

A jövő itt van: az 5 új profi fogászati technológia

A jövő itt van: az 5 új profi fogászati technológia

A fogászati problémák bizony fájdalmasak tudnak lenni. A kutatók évtizedeken át igyekeztek a lehető legjobb kezelési lehetőséget megalkotni, kevés kellemetlenséget okozva és minél precízebb implantátumokat alkotva. Mára eljött a minőségi fogimplantátumok ideje. Lássuk, miért.

A dentális kezelések évről-évre fejlődnek, s mára olyan fogászati implantátumokat készítenek a szakemberek, melyek közelítenek a tökéleteshez.
 
Az alábbiakban vadonatúj Sydney-ben készült újdonságokról olvashatunk. A fejlesztések számos fogászati kérdést oldottak meg, s teszik könnyebbé, kockázatmentesebbé és precízebbé az implantátumokat.
 
1.Fémmentes implantátumok
 
Igen hosszú időn át implantátumokhoz a fémet használták a fogorvosok, amelyek azonban korrodálódhatnak és hosszútávin fájdalmat is okozhatnak a szájban, véges életciklusuk miatt. A fogimplantátumok új „hulláma” azonban cirkóniumot, hiperplasztikát és egyéb anyagokat tartalmaz.
 
dentalis_implantacio_1
 
2.Mini implantátumok
 
A mini implantátumok sorát az ínyben helyezik el a fogsor helyett. Ez bővebb gyógyulási időt és kevesebb fájdalmat jelent a beteg számára, ráadásul minimális csontalkotás szükséges és a pénztárcára nézve is előnyös.
 
3.3D-s képalkotás
 
A 3 dimenziós képalkotás igen előnyös abból a szempontból, hogy a páciens szájáról készített felvétel segít alaposan feltérképezni a problémát, majd könnyebben elkészíteni az illetőnek megfelelő implantátumot. Ez az orvos munkáját kevésbé teszi kockázatossá, a páciensnek pedig nem kell sokáig fájdalmat elviselnie.
 
4.Robot asszisztencia
 
Az új technológia, azt követően, hogy azonosították a problémát, már igénybe veszi robot segítségét is – vele együtt fejezik be az implantáció folyamatát. A robottal megoldott a nagyobbfokú precizitás, a hiba lehetősége pedig kevesebb. Az orvos felülvizsgálata szükséges, de a robot képes elvégezni az implantációt.
 
5.Bio implantátumok
 
Napjaink új technológiái között egy másik biológiai ágenst is alkalmaznak a robotsegéd és a mini implantátumok mellett. Ez hivatott csökkenteni a fertőzések és komplikációk esélyét. Az ágensek antibakteriális anyagot szabadítanak fel, melyek megölik az ártalmas baktériumokat és segítik a gyógyulási folyamatot.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.