2023. 05. 25. - 09:40

Az 5 top dolog, amiért népszerű a fogászati implantátum

Az 5 top dolog, amiért népszerű a fogászati implantátum

Ha már megfordult a feünkben fogászati implantátum beültetése, az alábbiakban betekintést nyerhetünk abba, miért kiemelkedően jó választás ez a megoldás.

Nem kevés ember dönt napjainkban a fogászati implantátum(ok) mellett, ha hiányzik egy vagy több foga, esetleg fogsora nagyon előnytelen.
 
Bár a beültetés előkészülteket igényel és lényegében műtét, számos oka van annak, hogy bevállaljuk.
 
A fogászati implantátumok úgy vannak tervezve, hogy érzésre és működésre is pontosan olyanok legyenek, mint a természetes fogak – így az ember tökéletesen magabiztos lehet.
 
Nem beszélve arról, hogy egy ilyen implantátum hosszútávon jobb értéket nyújt, mint a hagyományos fogpótlási lehetőségek.
 
A fogászati implantátumok tartósak és olyanok, mint a valódi fogak
A fogászati implantátumok tartósak és olyanok, mint a valódi fogak
 
De miért is olyan népszerűek a fogászati implantátumok? Hogy csupán a legfőbb okokat soroljuk is fel, ezek az alábbiak.
 
1.Megjelenésük természetes, az illeszkedésük kényelmes
 
A fogászati implantátumok teljesen olyanok, mint a valódi fogak. Beültetésük önbizalmat ad a páciensnek, újra magabiztosan mosolyoghatnak, étkezhetnek és vehetnek részt társas tevékenységekben, anélkül, hogy aggódnának esetleg elmozduló, kieső fogsoruk miatt.
 
2.Hosszú élettartamúak és megbízhatóak
 
Megfelelő gondozással és karbantartással a fogászati implantátumok ugyanolyan sokáig tartanak, mint a hagyományos fogpótlások, előrejelezhető eredménnyel.
 
3.Magas a siker aránya
 
A jól megtervezett és megfelelően gondozott fogászati implantátumok általában hasonló vagy jobb „túlélési aránnyal” büszkélkedhetnek, mint egyéb fogpótlási lehetőségek. Az implantációs technológia és technikák javulásával ráadásul nő is a sikerességi arányuk. Fontos tudni azonban, hogy az egészséges embereknek van a legnagyobb esélyük a sikeres beültetésre.
 
4.Javuló evési és rágási képesség
 
A fogászati implantátum a természetes fogakhoz hasonlóan az állcsontban van rögzítve. Idővel segít megőrizni az állcsontot és jelentősen csökkenti a csontfelszívódást. Emellett a hiányzó fogak implantátumokkal pótlása lehetővé teszi, hogy jobban megrágjuk az ételt és beszédünk is tisztább legyen.
 
5.Arc- és csontvonásaink javulnak
 
A fogászati implantátumok megőrzik a természetes fogszövetet - mivel a szomszédos fogak levágása elkerülhető, ami a hagyományos hidak készítésénél szokás.
 
Ezenkívül megőrzik a csontot, jelentősen mérsékelik a csontfelszívódást és –romlást. Utóbbiak miatt az állcsont magassága zsugorodhat.
 
A fogászati implantátumok hozzájárulnak az állcsont szerkezetének helyreállításához is, mivel csökkentik a megmaradt szájszerkezetek/fogak terhelését. Megtartják a természetes fogszövetet, valamint mérsékelik a csontfelszívódást és a károsodást, ami az állcsont magasságának módosulásával jár.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.