2024. 01. 16. - 08:50

Egyre több lehetőség van a Yomi robotfogászati műtétekben

Egyre több lehetőség van a Yomi robotfogászati műtétekben

Jelentős támogatásokkal fejleszti tovább fogászati beavatkozásokra használt Yomi robotját a Neocis vállalat, növelve a fogászok hatékonyságát.

Komoly támogatást tudhat magáénak mostanra a Neocis vállalat. A cég fejlesztette ki a népszerűvé vált Yomi robotot, amely fogászati implantációs műtétek segítésére alkalmas. A Neocis legutóbb 20 millió dolláros támogatást szedett össze befektetőktől.
 
További fejlesztéseket terveznek
 
A miami székhelyű vállalat a finanszírozást üzleti kezdeményezésekre tervezi felhasználni, beleértve a termékfejlesztést, az értékesítést és a klinikai oktatást.
 
„A legújabb beruházás bizonyítja vállalati növekedésünket, ahogyan azt is, milyen messzire jutott el a fogászati robotika az első Yomi rendszerek telepítése óta” – nyilatkozta Alon Mozes, a Neocis társalapítója és vezérigazgatója.
 
Egyre több lehetőség van a Yomi robotfogászati műtétekben
Egyre több lehetőség van a Yomi robotfogászati műtétekben
 
Hozzátette: a finanszírozás további piaci sikereket tesz lehetővé számukra és elősegíti, hogy jelentős innovációt hajtsanak végre az implantációs fogászat terén.
 
A Yomi nagy sikert aratott
 
Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) már 2017-ben engedélyezte a Yomi rendszer által végzett, robot-asszisztált fogászati műtétet - később, 2022-ben az irányított csont-csökkentéshez is megkapta a hozzájárulást.
 
A rendszer összesen 16 FDA 510(k) engedéllyel rendelkezik. A Neocis adatai alapján 2024 januárjáig több mint 40 ezer implantátumot helyeztek be a Yomival, és 6 percenként helyeznek be új részlet-implantátumot.
 
A Yomi az implantátum beültetés minden fázisában segíti a klinikusokat az egyszerűsített digitális tervezés és a sebészeti műszerek tapintható irányításával.
 
Használható továbbá a mandibula és a maxilla irányított csontredukciójára, más néven alveoplasztikára. Ez egy gyakori fogászati eljárás, amelyet jellemzően foghúzást követően végeznek.
 
A robot növeli a sebész szakértelmét. Nem autonóm, vagyis az orvos mindenkor megőrzi az ellenőrzést a műszerek felett. A Yomi fizikai visszajelzések, képernyőn megjelenő figyelmeztetések és hangjelzések segítségével irányítja a fogorvost – közölte a Neocis.
 
A rendszer a fogászati implantációs műtétek tervezési fázisában is segítséget nyújt. A vállalat  YomiPlan szoftvercsomagot kínál, amely segíthet a klinikai csapatoknak a pontos kezelési tervek elkészítésében és az esetek hatékony végrehajtásában.
 
„A robotika és a mesterséges intelligencia megváltoztatja a fogászat arculatát, lehetővé téve az olyan innovációkat, amelyek növelik az orvosok hatékonyságát és segítik őket pácienseik életminőségének javításában” – mondta Mohamed Siddeek, a vállalat alelnöke és az NVentures vezetője.
 
Hozzátette: a Neocis átalakítja a fogbeültetési eljárásokat, bemutatva a robotika és a mesterséges intelligencia előnyeit az egészségügyben.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.