2022. 08. 30. - 09:50

Elkészülhet a világ első újratölthető fogkrémje

Elkészülhet a világ első újratölthető fogkrémje

Egy brit vállalalt azért kapott támogatást, hogy kifejlessze az első újratölthető, biológiailag lebomló, utántöltő kapszulákkal ellátott fogkrém-adagolóját.

Innovatív fejlesztés a láthatáron: 150 ezer fontos támogatást kapott a közelmúltban a brit környezetbarát fogászati ​​márka, a Happier Beauty.
 
Az ún. Smart Innovate támogatás célja, hogy a cég megalkossa a világ első újratölthető, biológiailag lebomló, utántöltő kapszulákkal ellátott fogkrém-adagolójának fejlesztését. happierbeauty_ujratoltheto_1
 
Az adagoló alumíniumból és 50 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, s hosszú távú használatra tervezték.
 
Az utántöltő kapszulák biológiailag lebomlanak - előfizetésként küldik ki azokat az ügyfeleknek.
 
„Egyre világosabbá válik, hogy az újrahasznosítás nem ment meg minket a klímaválságtól, ezért a Happier Beauty egy lépéssel tovább akart menni a valóban körkörös, újratölthető és újrafelhasználható megoldás létrehozásával mondta el Faye Wilson, a Happier Beauty alapítója. - Nagyon izgatottak vagyunk, hogy mi lehetünk a világ első fogkrémgyártó cége, amely újratölthető fogkrém-adagolót dob ​​piacra. Az utántöltők egyre népszerűbbek az élelmiszer- és szépségápolás terén, miért ne lehetnének azok a fogápolásban is? A fogkrém olyan termék, amelyet mindannyian naponta kétszer legalább használunk, de az innováció ezen a piacon egészen mostanáig meglehetősen lassúnak bizonyult.”
 
Hozzátette, hogy utántöltőik számos előnnyel járnak a bolygó számára: biológiailag könnyen lebomlanak, így csökkenthető a hulladéklerakókba kerülő műanyag mennyisége.
 
Fotó: happierbeauty.com
 
L.A.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.