2018. 09. 18. - 10:40

Érzékeny fogak: 5 tipp, hogy milyen oka lehet!

Érzékeny fogak: 5 tipp, hogy milyen oka lehet!

Ha a fogaink rosszul reagálnak hidegre, ha érzékenynek bizonyulnak, nemcsak az állhat a háttérben, hogy fogszuvasodásunk van. Több tényező is befolyásolhatja a fogérzékenységet.

Azok az emberek, akik érzékeny fogakkal rendelkeznek, számos problémával nézhetnek szembe – ráadásul, többnyire nem segít, ha fogkrémet, fogkefét cserélnek vagy étrendet változtatnak.
 
Sok esetben mögöttes egészségügyi okok állnak a háttérben, melyekre nem is gondolunk.ű
 
A fogak érzékenysége mögött több ok is állhat, amit nem sejtünk
A fogak érzékenysége mögött több ok is állhat, amit nem sejtünk
 
Mik lehetnek ezek?
 
1.Színusz: azoknál, akik színusztól szenvednek, gyakori, hogy fertőzés vagy fogérzékenység is kialakul. Ennek oka, hogy a szinusz közel helyezkedik el a fogak aljához, s ahogyan a megfázás esetén fellángoló színuszos probléma fejfájást válthat ki, úgy fogérzékenységgel és állkapocs-fájdalommal is járhat.
 
2.Menstruáció: a menstruációs gingivitis szintén gyakori probléma a nőknél, akik aligha tudnak az összefüggésről. Az ok a hormonális ingadozás a havi vérzés idején, vagy napokkal előtte. A fogérzékenység tehát ebből is eredhet.
 
3.Terhesség: itt ugyancsak a hormonális ingadozás áll a háttérben, amely igen sűrűn előfordul. Ez számos dolgot idéz elő a szervezetben, köztük a fogak érzékennyé tételét. Érdemes kipróbálni több, érzékenységre tervezett fogkrémet ebben az időszakban.
 
4.Fogcsikorgatás: azok az emberek, akik csikorgatják a fogukat éjszaka, fogérzékenységtől szenvedhetnek - mivel ez a tevékenység rongálja a fogzománcot és értelemszerűen érzékenyebbé teszi a fogat.
 
5.Stressz: a stressz valószínűleg nem közvetlenül járul hozzá a fogérzékenységhez – ám vannak tanulmányok, melyek állítják: a pszichés stressz befolyásolja a fogak egészségét, ahogyan a krónikus betegségek is. Ráadásul, a stressz hatására jellemző a fogcsikorgatás is –amely a fogakat érzékenyebbé teszi.
 
Járjunk utána, hogy esetünkben igaz-e valamelyik mögöttes ok.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.