2023. 09. 27. - 09:20

Ezek a legsikeresebb fogfehérítési módszerek 2023-ban

Ezek a legsikeresebb fogfehérítési módszerek 2023-ban

A fogfehérítéssel szebb mosolyt érünk el, amellyel a magabiztosságunkat is növelhetjük. Lássuk, mely módszerek a leghatékonyabbak és legnépszerűbbek 2023-ban.

A fogfehérítés a fogzománc tónusának világosítása, úgymond, „kisimítása” - a pigmentek eltávolítása a dentin felső rétegéből.
 
Az eljárás a kozmetikai fogászat része, a legújabb technológia azonban már nemcsak hogy nem roncsolja a zománcot, a fogak állapotára is pozitív hatással van. Ásványi anyagokkal telítve erősíti azt és növeli a keményszövet sűrűségét.
 
A fogfehérítő eljárás széppé varázsolja a fogakat és az egészségi állapotot is javítja!
 
De lássuk, milyen típusok és módszerek léteznek 2023-ban.
 
A fogfehérítéssel szebb mosolyt érünk el, amellyel a magabiztosságunkat is növelhetjük
A fogfehérítéssel szebb mosolyt érünk el, amellyel a magabiztosságunkat is növelhetjük
 
1.Mechanikai módszer
 
A fogászatban a legegyszerűbb és legrégebbi fogfehérítési módszer a zománcra. Mechanikus tisztítási megoldás, amely speciális fúvókákat használ. Előnyei közé tartozik a lepedék és fogkő hatékony eltávolítása a fogakról, a fogszuvasodás és az ínygyulladás megelőzése. A kezelés után a fogorvos zománcvédővel kezeli a fogakat.
 
2.Fotofehérítés
 
Az eljárás legfeljebb 8-10 árnyalattal változtatja meg a színt. A fogfehérítés során a fogorvos megfelelő hidrogén-peroxid tartalmú fehérítő gélt alkalmaz és a megfelelő fénnyel aktiválja azt. Halogén, UV és LED lámpák használhatók az eljárás során.
 
Egy kezelés 15-30 percig tart. A fotófehérítés után fluoridos oldatot viszünk fel a fogakra az érzékenység csökkentése és a zománc védelme érdekében.
 
3.Kémiai fehérítés
 
Ez az egyik gyengédebbnek számító fogfehérítési módszer, hatására a fogaink 5-7 árnyalattal világosabbak lehetnek. Ha nem vagyunk biztosak benne, melyik fogfehérítési módszert válasszuk, ez egy jó kiindulópont lehet.
 
A fehérítő gélt egyenletesen oszlathatjuk el a zománcon. Amennyiben szakemberrel végeztetjük, nagy koncentrációjú fehérítőszert alkalmaznak. Az ínyt előzetesen latex lemezzel védik, hogy a lágy szövetek ne sérüljenek meg. Sem lézert, sem ultraibolya fényt nem használnak. A kémiai kötés ellenjavallt, amennyiben a páciens polimer tömésekkel, koronákkal vagy furnérral rendelkezik.
 
4.Endo-fehérítés
 
Ezt a fogfehérítési módszert endo-fehérítésnek vagy intrakanális fehérítésnek nevezik. Az eljárás akkor javasolt, ha a fog erősen megfeketedett gyökérkezelés vagy tömés után. A fogorvos előkészíti a fogat, speciális tömőanyagot helyez bele, majd betömi. Az eredmény elérésekor a fog helyreáll. Ez a fajta fogfehérítés csak egyszer végezhető el.
 
5.Lézeres fehérítés
 
Amennyiben fogfehérítést szeretnék, fogászunk tudja a leginkább eldönteni, melyik fogfehérítési módszer a legjobb.
 
Azt ajánlja majd, amelyik a legjobban megfelel a helyzetünknek. A lézeres fehérítés jelenleg a legbiztonságosabb és legnépszerűbb fogfehérítési módszer.
 
Hatása hosszan tartó. Ezért a többi technikához képest a magasabb költség ellenére ez a módszer rendkívül előnyös. Fogaink 7-10 árnyalattal világosabbak lehetnek a kezelés hatására.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.