2023. 06. 01. - 08:30

Ezeket a gondokat mind megoldja a fogászati implantátum

Ezeket a gondokat mind megoldja a fogászati implantátum

A fogászati implantátumok nemcsak vonzóbb és komfortosabb alternatívát jelentenek a hidak és fogsorok helyett – számos előnnyel szolgálnak, például más fogak elvesztését is megelőzik.

A fogászati implantátumok igen sok előnyt nyújtanak annak, akik ez a megoldás mellett dönt a fogpótlás szempontjából.
 
Kitöltik a hiányzó fogak helyét, vonzóbb és kényelmesebb alternatívát kínálva a hidak és fogsorok helyett. Emellett azonban számos dolog javulhat, ha a fogbeültetést választjuk.
 
1.A fogászati implantátum meggátolja más fogak elvesztését
 
Az eljárás során a fogszakorvos sebészeti úton titán csavart ültet az állcsontba az íny alatt. A csavar természetesen tapad az állcsonthoz, emellett egyedi készítésű műfoghoz kapcsolódik – ez a korona.  A fogászati implantátum véglegesen pótolja a hiányzó fogat.
 
Ha az egyik fogat eltávolítják és nem kerül pótlás a helyére, az állcsont romlásnak indulhat. Ez más fogak elvesztéséhez vezethet.
 
Számos problémát orvosolnak a fogászati implantátumok
Számos problémát orvosolnak a fogászati implantátumok
 
Érdemes tudni azt is, hogy a fogsorok és hidak viselése a többi fogat is megterhelheti; időnként a természetes fogakat le kell csiszolni, hogy lehetővé tegye a hidak elhelyezését, ami hozzájárulhat a fogak elvesztéséhez.
 
Ugyanakkor, ha fogászati implantátumunk van, ezek egyikére sincs szükség. A fogászati implantátumok serkentik az új csontok növekedését, ami jót tesz az állcsontnak és a megmaradt fogaknak egyaránt.
 
2.Véd az ínybetegségektől és az ehhez kapcsolódó egészségügyi kockázatoktól
 
A fogsorok és hidak zavarhatják a száj megfelelő egészségét, megnehezíthetik ugyanis az étel és a baktériumok eltávolítását, amit fogmosással és fogselyem használatával végzünk.
 
A rossz szájhigiénia ínybetegségekhez, például fogínygyulladáshoz és fogágygyulladáshoz vezethet, amelyek ínyduzzanatot, vérzést, fertőzést, fogvesztést és gyulladást okozhatnak.
 
A súlyos parodontitis baktériumok és gyulladások terjedését válthatja ki a szervezetben. Ez növelheti a különféle egészségügyi problémák kockázatát, beleértve a szívbetegségeket, a 2-es típusú cukorbetegséget, a terhességi szövődményeket, a meddőséget, az Alzheimer-kórt és a tüdőfertőzéseket.
 
A fogmosás és a fogselyem alkalmazása szintén sokkal könnyebb fogászati implantátum esetén, mint fogsorok és hidak viselésénél.
 
Mivel a beültetett fogak olyanok, mint a természetesek, semmi akadálya az alapos tisztításnak fogkefével és fogselyemmel – ezzel pedig csökkentjük az ínybetegségek kialakulásának esélyét és a vele járó egészségügyi kockázatokat.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.