2019. 02. 14. - 10:30

Ezért kell minden nap fogselymet használnunk

Ezért kell minden nap fogselymet használnunk

Kiderült, miért szükséges minden nap fogselyemmel is tisztítanunk a fogainkat. Mikor, mennyi ideig és főleg milyen okból fontos ez a művelet?

A közelmúltban egy sokkoló tanulmány jelent meg arról, hogy az egyik márkás fogselyem termékben túl magas volt a mérgező anyagok szintje, amely egészségügyi problémákat okozhat.
 
A történtek azonban nem szolgáltatnak okot arra, hogy ezentúl minden fogselymet kerüljünk és felfüggesszük annak használatát.
 
Lássuk, miért annyira fontos a fogselymezés fogaink egészségének megőrzésében.
 
A fogselymezés több szempontból fontos - őrzi fogaink és ínyünk egészségét
A fogselymezés több szempontból fontos - őrzi fogaink és ínyünk egészségét
 
1.A fő ok, amiért fogselymeznünk kell: az élelmiszerek darabjai hajlamosak beakadni a fogak, illetve a fogak és az íny közé. Mindez fogszuvasodást és rossz leheletet válthat ki. Az ételmaradékok akkor sem tűnnek el, ha alaposan öblítjük ki a szánkat és jól megmossuk a fogunkat – mivel a sörték nem érik el őket.
 
A fogselyem eltávolítja a plakkot és a baktériumot tartalmazó ételmaradékot, olyan területeken is, amelyeket a fogkefe nem képes elérni. Vagyis, a fogselymezés megelőzi az ínybetegséget, a szuvasodást és a kellemetlen leheletet is.
 
2.A fogselymezés ideális ideje a lefekvés előtti időszak, fogmosás előtt. Mindenképp azután végezzük el a műveletet, hogy aznapra befejeztük az evést.
 
3.Csupán napi egy alkalommal fogselymezzünk. Ha gyakrabban tesszük, azzal megsérthetjük az ínyt és a fog körüli területet, sőt a fogak közti réseket is növelhetjük.
 
4.Végezzük a fogselymezést megfelelően, tartsuk feszesen a selymet a hüvelyk- és a mutatóujj között, majd mozgassuk gyengéd le-fel irányuló mozdulatokkal.
 
A fogak aljánál begörbítve használjuk a selymet, s győződjünk meg arról, hogy az íny alatti részt is megtisztítottuk. Sebhez, sérüléshez ne erőltessük a selymet!
 
5.Mindig mossuk meg magát a selymet is, ha végeztünk a művelettel.
 
6.Alaposan öblítsük ki a szánkat, ha végeztünk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.