2019. 09. 26. - 11:00

Fogászati trendek, melyek a jövőben megváltoztatják a módszereket

Fogászati trendek, melyek a jövőben megváltoztatják a módszereket

Ahogyan a sebészet területén, úgy a fogászati beavatkozások terén is történnek nap mint nap jelentős fejlesztések. Érdemes áttekinteni azokat a technológiákat és technikákat, amelyek elősegítették az implantológia fejlődését.

A fogászati implantátumok tökéletesedése mindannyiunk örömére szolgál, hiszen a fogak pótlása lényegesen egyszerűbbé, fájdalommentesebbé válik, s a felépülés is hamarabb bekövetkezik.
 
Érdemes azonban az olyan technológiák és technikák ismertetése, amelyek elősegítik az implantológia fejlődését.
 
Az egyik kiemelkedő ezek közül az ún. Intelligens CBCT. A módszer a cone beam computed tomography rövidítése, mely a 2000-es évek közepén kezdtet kibontakozni. 2019-re ez intelligens CBCT-vé fejlesztette magát.
 
Számos technológiai újítás segíti a fogorvosok munkáját
Számos technológiai újítás segíti a fogorvosok munkáját
 
Mint azt a mindennapokban is tapasztaljuk, az intelligens technológia megkönnyíti a mindennapi életünket – eszközöket ad a kezünkbe, melyek intuitív módon alkalmazkodnak a környezetükhöz, reagálnak a hangunkra, vagy előrejelzik vágyainkat a korábbi interakciók alapján. Hasonló fejleményeket tapasztalhatunk majd a gyakorlatban az orvosi és fogászati eljárások területén.
 
Az érintőképernyőket beépítik a rendszerbe, a számítógép képernyője és az egér használata opcionális lesz. Beépített videokamerák segítenek a beteg helymeghatározásában és az arc leolvasásában.
 
A minőség-ellenőrzési funkciók automatikusan javítják a hibákat, vagy figyelmeztetik a felhasználókat a beolvasás előtt.
 
Igen fontos még, hogy a technológiai fejlődés minimálisra csökkenti a sugárzás dózisát a betegek számára, és a letapogatási idő gyorsabb lesz, mint valaha.
 
A tendencia a többfunkciós rendszerek felé mozdul el, a jövőbeli CBCT rendszerek továbbra is ebben az irányban haladnak - nagyobb látómezővel és frissíthető lehetőségekkel a cefalometriai képalkotás területén, hogy az minden szakember számára vonzó legyen.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.