2024. 02. 27. - 08:50

Fogfájdalom professzionális fogtisztítás után?

Fogfájdalom professzionális fogtisztítás után?
A napokban tisztíttatuk meg fogainkat a fogorvosnál és most nagyon érzékenyek? Szinte fájnak? Mi ennek az oka és mennyire normális a probléma?
Vajon normális tünet a fogérzékenység professzionális fogtisztítás után? Az ember azt várná, hogy ha elmegy a fogászhoz és leszedeti a fogköveket, jobb lesz a közérzete.
 
Az érzékeny fogak azonban egy profi fogászati tisztítás után meglehetősen gyakori jelenségnek számítanak. Időnként akár néhány napig is fájhatnak a beavatkozást követően.
 
Nem sérültek meg a fogak
 
Aggodalomra azonban nincs ok, mivel a fogaink ettől még rendben vannak. Nem sérültek meg a kezelés után, még ha ez is az érzésünk.
 
A fogtisztítást vagy fogkőleszedést azért végzik a fogorvosok, hogy megszabaduljunk a fogak tövében, az íny közelében felgyülemlett lepedéktől és fogkőtől.
 
 
Fogtisztítás - A fogak tökéletesen néznek ki, de egy ideig érzékenyek lehetnek
Fogtisztítás - A fogak tökéletesen néznek ki, de egy ideig érzékenyek lehetnek
 
A művelet különböző típusú, nagyon gyors rezgéssel dolgozó végekkel rendelkező, ultrahangos eszközökkel történik, amelyeket vízpermet hűt le.
 
A fogkő eltávolítása a leggyakoribb oka annak, hogy a tisztítási eljárást követően érzékenyek a fogaink.
 
A fogkő szigetelőként működik a hideg, meleg és savanyú ételek ellen, az eltávolításakor azonban a fog gyökere és az idegek feltárulnak, így a fog érzékennyé válik. Előfordul, hogy nagyon kis mennyiségű fogzománc is elveszik a tisztítás miatt, ami ugyancsak érzékeny fogakhoz vezethet.
 
 
Ritkán fájdalmas és hasznos a fogtisztítás
 
A fogtisztítás azonban ritkán jár fájdalommal, ha pedig mély fogkőlerakódások vannak a fogainkon, a fogorvos helyi érzéstelenítést is adhat.
 
Emellett a lepedék és a fogkő általában ínygyulladást okoz, így az íny megérintése enyhe vérzést válthat ki.
 
Nem kell viszont aggódni: a fogtisztító eljárás rendkívül biztonságos és fontos időről-időre elvégeztetni.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.