2019. 09. 24. - 11:40

Fogfehérítés: mi történik, ha túl sokáig áll a fehérítő a fogakon?

Fogfehérítés: mi történik, ha túl sokáig áll a fehérítő a fogakon?

Aki igényes a megjelenésére, nem hagyja, hogy fogai foltosak vagy sárgásak legyenek. A fehérítő termékek erre jó megoldást kínálnak, arra azonban nem árt vigyázni, hogy a fehérítés ne nyúljon túl hosszúra.

A manapság elérhető fogfehérítő termékek segíthetnek fogaink megjelenését szebbé tenni. Számos cég készít ma már ilyet, így van miből válogatni.
 
A fogfehérítést fogorvos is végzi, s ez az egyik leginkább igényelt szolgáltatás. Érdemes azonban tudni, hogy ez a kozmetikai beavatkozás rosszul használva vagy túlhasználva akár kárt is okozhat.
 
A piacon napjainkban kétféle fogfehérítés érhető el - a professzionális és a sajátkezűleg elvégezhető.
 
A fogfehérítést jobb szakemberre bízni - vagy be kell tartani az utasításokat
A fogfehérítést jobb szakemberre bízni - vagy be kell tartani az utasításokat
 
S bár mindkettő biztonságos és hatékony, a legtöbb szakember a fogorvos által végzettet ajánlja, mivel szakértő kezekben vagyunk, s az orvos felügyeli a folyamatot. Látja, hogy megfelelően működik-e és kielégítő-e az eredmény.
 
Az otthon is használható termékek szintén beszerezhetők a fogorvos rendelőjében, vény nélkül. Közéjük tartoznak a fehérítő tálcák- és csíkok, fogkrémek. Az egy adott termék használatára vonatkozó utasítások meghatározzák, hogyan lehet a legjobban használni azokat.
 
Mi történik azonban, ha túl hosszú ideig hagyjuk a fogakon a fehérítő termékeket?
 
Sokan gondolják, hogy minél hosszabb ideig tartják fogukon a fehérítő terméket, annál jobb eredményt érnek el.
 
Ez sajnos nem igaz – valójában csak akkor előnyös, ha az előírt ideig használjuk. Amennyiben többet hagyjuk a fogakon, nem kívánt mellékhatásokkal számolhatunk – ilyen az érzékenység és az íny gyulladása, foltosodás, fogérzékenység.
 
Az extrém mértékű beavatkozás sohasem jó. Ha otthon fehérítjük is fogainkat, a megfelelő módszer betartása elsődleges!
 
László Adrienn

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.