2019. 09. 10. - 11:15

Fogimplantáció: két alapvető új technológia 2019-ben

Fogimplantáció: két alapvető új technológia 2019-ben

Egy tökéletes fogsor igen sok mindent képes megváltoztatni – nem csupán szép mosolyt nyújt, önbizalmat is. Egyre többen ismerik fel a fogimplantáció előnyeit, melynek 2019-ben is vannak újításai.

Egy szép fogsor nemcsak vonzóbbá teszi az arcot fizikailag – az ember jobban is érzi magát tőle, nő az önbecsülése, általános bizalma. A letört, hiányzó, csúnya fogak hatására az ember kifejezni sem igazán tudja magát.
 
Szerencsére, ma már sokan döntenek úgy: megcsináltatják a fogaikat, s ebben nagy szerepe van nemcsak a fogszabályozásnak, hanem az implantációnak is.
 
Az eljárások pedig évről-évre fejlődnek és újdonságokkal szolgálnak. A fogászati ​​implantátumipar következetesen áttöréseket hajt végre, egyre több innovatív módot találva arra, hogy javítsa a termékek minőségét, színvonalát. Azon dolgoznak, hogy a fogászati implantátumok még vonzóbbak legyenek az emberek számára.
 
Két alapvető újdonsággal mindenképp szolgál 2019-ben is a fogászati implantáció területe.
 
Vonzó újításokkal tökéletesítik a fogászati implantációt
Vonzó újításokkal tökéletesítik a fogászati implantációt
 
1.Számítógéppel tervezett implantátumok
 
Minden fogászati ​​implantációs eljárás során végső cél, hogy a csontstabilitás kielégítő legyen. Ennek oka az, hogy a fogtechnika jelenlegi állapotában a kresztális csont vesztése továbbra is elkerülhetetlen. Következésképpen a csontfelszívódás és/vagy a csontvesztés továbbra is veszélyt jelent a sikeres fogászati ​​implantátumokra, különösen azokra, amelyek rövidek.
 
A fő célt szem előtt tartva tehát a szakemberek régóta kutattak különböző megközelítéseket, melyekkel elkerülhető lenne a csontvesztés. A közelmúltbeli tanulmányok szerint az új fejlesztések már „látják a fényt az alagút végén” –így van esély arra, hogy nulla csontveszteséggel ültessenek be implantátumokat, számítógépes tervezés és gyártás útján (CAD-CAM).
 
Ez a technológiai tökéletes mását készíti el a hiányzó fognak, melyet azonnal be lehet ültetni a helyére. Amint a biológiai fog kikerül, a másolatot az üres helyre helyezik. Ez a megoldás lehetővé teszi a tünetmentes gyógyulási folyamatot, amely előnyös a fogorvosok számára, hatékonyabb és eredményesebb módszert kínálva a fogimplantátumok alkalmazására.
 
2.Antibakteriális borítás
 
A fogtechnika egy másik áttörése lehetővé tette az antibakteriális fogászati ​​implantátum bevonó termék kifejlesztését is. Bár ez az innováció még nem elérhető széles körben, határozottan növeli majd az implantátumok időtartamát.
 
A magas savtartalmú ételek nemcsak a természetes fogakon, hanem a fogászati ​​implantátumokon is jelentős saveróziót okozhatnak. Ennek oka az, hogy az összetevők, melyekből az implantátumokat készítik, utánozzák a természetes fogat.
 
A közelmúltban kifejlesztett módszerrel a fogimplantátummal rendelkező páciensek szabadabban ehetnek és ihatnak dolgokat, anélkül, hogy félniük kéne az implantátum megrongálásától.
 
Jelenleg az implantátumok 20 évig tartanak ki, összehasonlítva a fogsorokkal ez jelentős előrelépés, utóbbiak élettartama ugyanis nagyjából 7 év.
 
Az új technológia következetes szájápolással együtt tartós implantátumokat eredményez, melyek akár életünk végéig is kitarthatnak.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.