2021. 06. 17. - 09:50

Fogpótlás - 7 fontos kérdés, mielőtt nekikezdünk

Fogpótlás - 7 fontos kérdés, mielőtt nekikezdünk

Mielőtt egy fogimplantátum beültetésének folyamatát elkezdi, a fogszakorvos feltesz néhány lényeges kérdést. Mit érdemes tudnunk magáról a fogpótlásról és a beültetésről?

Manapság a fogimplantátumokat széles körben alkalmazzák, amennyiben valakinek egy vagy több foga hiányzik. A fogpótlás, noha ma már rutinnak számít, mégis jelentős beavatkozás, ezért nagyon fontos tudni: biztosan megfelelő alanyok vagyunk-e hozzá.
 
Bizonyos kérdéseket fontos tisztáznunk, mielőtt belefogunk az implantátum-készíttetésbe. Melyek ezek?
 
1.Mit jelent egyáltalán a fogimplantátum?
 
Ez az egyik leggyakoribb és legkézenfekvőbb első kérdés, amelyet beavatkozás előtt feltehetünk a fogorvosnak. Az implantátum éppenséggel nem tényleges fog, hanem hiányzó fogak pótlására használt protézis. Alapvetően egy kis titán rögzítés, amelyet a fogorvos az állcsontba helyez és ennek a tetejére rögzítheti a műfogat. A folyamat műtéti úton történik.
 
A fogimplantátum behelyezése érzéstelenítés alatt minimális kellemetlenséggel jár
A fogimplantátum behelyezése érzéstelenítés alatt minimális kellemetlenséggel jár
 
Az implantátum lényegében a hiányzó fog gyökerét helyettesíti. Mivel összeolvad az állcsonttal, nem okoz zajt, nem csúszik meg és nem okoz csontkárosodást, mint például a műfogsor vagy a rögzített hídszerkezet.
 
2.Biztonságos a fogbeültetés?
 
A fogászati ​​implantátum nem károsíthatja a testet - teljesen elmerül a csontban, így nem érzünk semmiféle idegen test érzést vagy irritációt. Mivel titánötvözetből készül, nehéznek sem tűnik.
 
3.Mennyire fájdalmas a fogászati implantátumok behelyezése?
 
A legtöbb ember nem érzi fájdalmasnak a fogpótlási folyamatot – pontosabban, többségük úgy fogalmaz: sokkal kevésbé volt kellemetlen, mint amire számított. A műtéti fogászati ​​implantáció során érzéstelenítést adnak a páciensnek, így minimális kényelmetlenséget tapasztal.
 
Tipp: érdemes követni a fogorvos műtét utáni időszakra vonatkozó utasításait, bevenni az előírt antibiotikumokat, hogy még kisebb kellemetlenséggel számolhassunk. Ha szükséges, fájdalomcsillapítót is szedhetünk, melyet szintén a fogász ír fel.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.