2021. 04. 27. - 10:35

Gyöngy fehérségű fogak körtével?

Gyöngy fehérségű fogak körtével?

Az étrendnek jelentős szerepe van a fogak egészségének fenntartásában. Sőt, bizonyos gyümölcsökkel a fehérségükről is gondoskodhatunk.

Bizonyára senkinek sem újdonság, hogy ha helyesen táplálkozunk, azt a fogaink is megköszönik. Az étrendnek igen fontos szerepe van abban, hogy egészségesek maradjanak.
 
Mi több, érdemes bevetni egy-egy gyümölcsöt is, mely még a fogak gyöngyfehérségéért is sokat tesz!
 
A friss zöldségek és gyümölcsök nagymértékben hozzájárulnak a ragyogó fogakhoz. Általában az almára és a banánra tippelnénk - pedig van egy gyümölcs, mely aligha jut eszünkbe a fogak fehérsége tekintetében, mégis segít: ez a körte.
 
Jól járunk a körte fogyasztásával, ha szép és egészséges fogakat szeretnénk
Jól járunk a körte fogyasztásával, ha szép és egészséges fogakat szeretnénk
 
Hogyan járul hozzá a fehérebb fogakhoz?
 
A körtében sok C-vitamin van, s ez rendkívül előnyös táplálék-kiegészítő az egészséges íny számára. Az íny a fogak alapja, vagyis, ha egészséges, akkor a fogak is azok lesznek.
 
Egészségtelen íny esetén a fogak meglazulhatnak, ún. zsebek képződhetnek körülöttük és ez élelmiszerrészecskék felhalmozódásához vezet – ami pedig az ínybetegségek kialakulásához járul hozzá.
 
Egy közepes méretű körte a napi C-vitamin szükségletünk 10 százalékát biztosíthatja. Bár számos citrusféle szolgál ugyanezzel a mennyiséggel, a körte az egyetlen, amely 100-szor kevésbé savas, mint a citrusfélék.
 
A túlságosan savas gyümölcsök a fog eróziójához, a zománc kopásához vezethetnek, ami igencsak ártalmas. A körtével jól járunk.
 
A körte emellett természetes fogkefeként is funkcionál. Előfordul, hogy egészségtelen ételeket eszünk, nassolunk – ezek az alkalmak a fogak legnagyobb ellenségei.
 
A körte fogyasztása azonban igen kellemes módszer arra, hogy a fogszuvasodást kordában tartsuk. Magas a víztartalma, amely a nyálat hígítja – így az lemossa a baktériumokat és az ételrészecskéket, melyek a fogak között összegyűlhetnek. Kiváló alternatíva a cukros, keményítőtartalmú, egészségtelen ételek helyett.
 
Iktassuk be a körtét az étrendünkbe, hiszen amellett, hogy segít a fogak tisztántartásában, még az emésztést is segíti. Magas rosttartalma miatt hozzájárul az emésztőrendszer tisztításához.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.