2018. 08. 23. - 10:05

Három alternatíva a fogimplantátum helyett

Három alternatíva a fogimplantátum helyett

A beépített fogimplantátumok nagyon jól szolgálhatják használójukat, ugyanakkor nem mindenkinél alkalmazhatók és van, aki tart is tőlük. Ráadásul többnyire elég költségesek. Milyen alternatívák használhatók helyettük?

A fogimplantátum igen kényelmes megoldás, azonban tisztában kell lenni azzal, hogy nem mindenkinél építhető be. Akad, aki nem is szívesen vállalná, hogy ilyet viseljen.
 
Érdemes tudni, hogy aki nem implantátummal szeretné pótoltatni hiányzó fogát vagy fogait, annak egyéb lehetőségei is vannak, melyek éppoly természetes hatást keltenek.
 
Így néz ki a fogászati híd felhelyezés előtt
Így néz ki a fogászati híd felhelyezés előtt
 
Lássuk először azt a kettőt, amelynek lehetősége akkor áll fenn, ha még megvan a fog, de reménytelennek látszik a helyzete.
 
1.Ínybetegség kezelés: amennyiben egy fogat már úgy tekintenek a fogorvosok, hogy „elveszett”, az ínybetegség kezelésével még mindig menthető lehet. Ugyanis ha az íny lehúzódott is és csontvesztés alakul ki a fog körül, akkor sem garantált a fog elvesztése. Megfelelő kezeléssel a fertőzés kiiktatható, s megvan az esély arra, hogy a fog meggyógyul.
 
A költségei jelentősen kevesebbek, mint fogimplantátumé.
 
2.Gyökérkezelés: amennyiben fertőzés lehet egy fogbelsőben, az első teendő a gyökérkezelés, mellyel megmenthető a fog. Ezzel újra stabillá tehető, s nem lesz szükség a kihúzására, de alkalmazható rá korona is a megerősítés végett. A kezelés előnye az, hogy megtartjuk a természetes fogat, a korona pedig a megjelenését is javítja.
 
A híd tökéletesen illeszkedik a lecsiszolt fogakra és az ínyre
A híd tökéletesen illeszkedik a lecsiszolt fogakra és az ínyre
 
3.Híd: ha a fog már valóban nem menthető egyik módszerrel sem, a fog helyett hidat lehet készíttetni. A fogakat így koronákkal támogatják meg és a hatás olyan, mintha szép, egészséges fogaink lennének.
 
A hidat megfelelően rögzítik a szájba, nem esik ki és nem csúszik el, nem befolyásolja az étrendet, ráadásul a szomszédos fogakra is jó hatással van, ha azok károsodtak.  Nem stimulálja az állkapocsot és az ínyt úgy, ahogyan a fogimplantátum.
 
Amennyiben a támogató fogak és az íny nem erős és egészséges kellő mértékben, a fogimplantátum be sem helyezhető, ilyenkor is a híd a legjobb megoldás.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.