2023. 10. 18. - 09:20

Hazánkba is érkezhetnek robot fogorvosok?

Hazánkba is érkezhetnek robot fogorvosok?

A fogászati robotika egyre terjed az Egyesült Államokban. Mi a helyzet azonban Magyarországon? A friss hírek szerint már vizsgálják a hazai bevezetés lehetőségeit.

A fogászati rendelőben alkalmazott robot fáradhatatlanul dolgozik, ráadásul igen precízen – egy fogbeültetést is képes rendkívüli pontossággal véghezvinni.
 
Mint arról már írtunk, az Egyesült Államokban több fogászati rendelő használja már a Yomi robotot, amely komoly segítséget jelent a fogászoknak. Esetében a szoftver fúróval és robotkarral végzi a műveleteket.
 
Az ember által működtetett robotika óriási mérföldkőnek számít a fogászati technológia terén. A mikrorobotok gyökérkezelésre, fogimplantációra egyaránt alkalmazhatók.
 
A Yomi fogászati robot munka közben
A Yomi fogászati robot munka közben
 
Magyarországon ezen robotok használata a fogászatban még a jövő zenéjének tűnik – egyelőre nincs információ arról, mikor vezethetik be ezt az ígéretes innovációt. Vizsgálni azonban már elkezdték, miként lehetne adaptálni a technológiát. Hazánk egyik legnagyobb magán fogászata kapcsolatba lépett a Yomi robotot gyártó vállalattal – tudatta a profitline.hu.
 
Ahogyan arról a MindentMent Fogászati rendelőhálózat igazgatója Aranyi Rita beszámolt, úgy vélik, komoly technológiai előrelépést kínál a fogászati robottechnológia számos területen, ők pedig szeretnék ezt az innovációt megismerni, feltérképezni a képességeit, korlátait. A cél, hogy a bevezetés lehetőségeit megvizsgálhassák.
 
Információik alapján a fogászati robot használata rendkívül ígéretes és a fogászati implantációban is jól alkalmazható – írta a profitline.hu.
 
A Yomi robot alkalmazásáról itt bővebben is írtunk.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.