2021. 03. 02. - 10:55

Hogyan megfelelő a fogpótlás tisztítása a járvány idején?

Hogyan megfelelő a fogpótlás tisztítása a járvány idején?

A koronavírus járvány-helyzet az egészségügyi teendők szempontjából is bizonytalan helyzet elé állított sok embert. A fogak és fogpótlások tisztítására is jobban oda kell figyelni.

Egy dolog biztos a járvány-helyzetben: a megelőzés minden területen igen lényeges annak elkerülésére, hogy fogorvoshoz forduljunk – fogfájás, szuvasodás vagy akár vészhelyzet esetén, amely akár a fogpótlásunkkal is összefügghet.
 
A fogpótlás-higiénia ugyancsak kiemelten fontos.
 
Ne feledjük éjszakára kivenni a műfogsort, így az ínynek lesz lehetősége lélegezni. Semmiképp se aludjunk együtt a fogsorral!
 
Amikor tisztítjuk, minden oldalát, részletét alaposan tisztogassuk meg. Használjunk ehhez lágy fogkefét és folyékony szappant, melyekkel könnyedén dolgozhatunk a folyó víz alatt.
 
Alaposnak kell lennünk a fogpótlás tisztításánál is - különösen járvány idején
Alaposnak kell lennünk a fogpótlás tisztításánál is - különösen járvány idején
 
Fogkrémet sose alkalmazzunk a fogpótlásunk tisztítására – az ugyanis koptató hatású lehet a fogsor felületén.
 
Alkalmazzuk a fogpótlás-tisztító tablettát heti egy vagy két alkalommal.
 
A tablettát dobjuk hideg vagy meleg vízbe – a lényeg, legyen elegendő a fogpótlás befedésére. Hagyjuk benne legalább 3 percig vagy egész éjszaka.
 
Mielőtt visszatesszük a fogsort a szánkba, mindenképp öblítsük le folyó víz alatt.
 
Ha bármilyen fogpótlás-, műfogsor-ragasztót használunk, győződjünk meg arról, hogy a csomagolást is alaposan megtisztítottuk és nem tapadhattak rá baktériumok.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.