2019. 08. 15. - 11:00

Kinek van szüksége fogszabályozóra?

Kinek van szüksége fogszabályozóra?

A fogszabályozó viselése egyik korban sem kínos dolog. Napjainkban egyre többen vállalják, hogy felnőtt fejjel felrakatják fogaikra a szabályozót. De ki az, akinek valóban fontos viselnie?

A fogszabályozó hordása ma már kortól függetlenül megoldható és cseppet sem problémás dolog.
 
Aki úgy érzi, van mit javítani fogain, szebb mosolyt, egyenes fogsort szeretne, semmi akadálya annak, hogy készíttessen magának szabályozót.
 
Ki az azonban, akinek valóban érdemes megfontolnia a dolgot? Lássuk, mely esetekben kell fogszabályozót hordani.
 
Egy fogszabályozó felhelyezése - bármely korban megoldható
Egy fogszabályozó felhelyezése - bármely korban megoldható
 
1.Túl korán veszítettük el tejfogainkat gyermekkorunkban, s felnőtt fogaink egy ideig nem bújtak elő. Ez a késedelem befolyásolhatta a módot, ahogyan aztán az állandó fogak kifejlődtek.
 
2.A fogaink görbék és zsúfoltságot mutatnak.
 
3.Akkor is fontos fogszabályozót készíttetni, ha az állkapcsunk hangot ad, vagy eltolódik a helyéről. Ez fejlődési problémára utal az állkapocs és/vagy a fogak terén.
 
4.Folyamatosan megharapjuk az arcunkat vagy megütjük a szájpadlásunkat, mert a fogaink nem igazodnak egymáshoz megfelelően.
 
5.Arra vagyunk kényszerítve, hogy a szánkon át lélegezzünk. Ez annak a jele lehet, hogy az állkapocs vagy a fogak nem fejlődtek jól - a fogszabályozó vagy más fogászati kezelés segíthet.
 
6.Nehézségeket tapasztalunk a rágással kapcsolatban, mivel a fogaink görbék vagy egyenetlenül állnak. Ezt a problémát is képes megoldani a fogszabályozó, s javíthatja a fogak illeszkedését.
 
Amennyiben tehát bármely eset fennáll nálunk, forduljunk szakorvoshoz és készíttessünk fogszabályozót.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.