2022. 04. 21. - 08:35

Koronavírus jele lehet az ínyvérzés és a szájkiütés?

Koronavírus jele lehet az ínyvérzés és a szájkiütés?

A megfelelő fog- és szájápolás sokat tesz azért, hogy még a koronavírus súlyossága is csökkenjen. De vajon a fertőzés jele lehet-e az ínyvérzés vagy a szájkiütés?

Az általános egészség és a megfelelő szájhigiénia kéz a kézben jár. Utóbbi nagymértékben gondoskodik arról, hogy ha el is kapjuk a koronavírust, ne legyen súlyos a lefolyása.
 
Bár több kutatásra is szükség van még, a szájhigiénia és a Covid-19 között vannak lehetséges összefüggések.
 
Sokakban felmerülhet, vajon az ínyvérzés is az-e. Nos, az ínyvérzés nincs a koronavírus gyakori jelei között, a Covid-19 mellékhatásaként azonban jelentkezhet vérrögképződés.
 
Az általános egészség és a megfelelő szájhigiénia kéz a kézben jár
Az általános egészség és a megfelelő szájhigiénia kéz a kézben jár
 
Az ínyvérzés az ínybetegség jelenlétét jelezheti, nem szabad ignorálni azt. Ugyanakkor, ha fertőzésünk van, természetesen ki kell gyógyulnunk, mielőtt fogorvoshoz megyünk.
 
A szájban jelentező kiütés szintén a nem gyakran jelentett tünetek közé sorolható.
 
Egy esettanulmány beszámolt egy páciensről, aki teljes testre kiterjedő kiütéseket tapasztalt, ám a tanulmány szerzői megjegyzik: 1099 koronavírusban szenvedő emberből csak 2 mesélt bármilyen kiütésről a tünetei részeként.
 
Nem valószínű tehát, hogy a szájkiütés kapcsolódik a Covid-19-hez. Amennyiben ilyen kiütést észlelünk, konzultáljunk orvosunkkal a szájsebek egyéb lehetséges okairól.
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.