2019. 01. 03. - 10:25

Lézeres kezelés a fogászatban – mi mindenre jó?

Lézeres kezelés a fogászatban – mi mindenre jó?

A lézeres kezeléseket 1994 óta alkalmazzák a fogászatban, számos probléma orvoslására. De milyen, foggal kapcsolatos egészségügyi problémák esetén vethető be ez a technika pontosan?

A fogászatban használatos lézerek különböznek azon hideg lézerektől, melyeket a fényterápiához alkalmaznak fejfájás, fájdalom és gyulladás esetén.

Az alábbi problémákra használják a lézert a hatékony és fájdalommentes terápia érdekében.

1.Fogszuvasodás: a lézer alkalmazható arra, hogy a szuvasodást eltávolítsa a fogorvos és felkészítse az azt körülvevő fogzománcot a tömés befogadására.

A lézerrel fogfehérítést is végeznek

A lézerrel fogfehérítést is végeznek

2.Ínybetegség: használható a fogászatban a lézer a fogíny újraformálására, valamint a baktériumok eltávolítására gyökérkezelés során.

3.Biopszia vagy seb eltávolítása: a lézer alkalmazható egy kis szövetdarab eltávolítására – ez a biopszia – annak érdekében, hogy a rákos megbetegedés szempontjából megvizsgálják. Arra is jó, hogy megszüntesse a sebeket a szájban és a fekélyek okozta fájdalmat csillapítsa.

4.Fogfehérítés: egyre népszerűbb a lézer a fogfehérítés terén is - a fog felületén a peroxid-fehérítő oldatot lézerenergiával aktiválják, amely a fehérítő folyamatot meggyorsítja.

Hogyan működik a lézer?

Minden lézer ugyanolyan módszerrel dolgozik: fény formában juttat energiát a fogba. Fogászati és sebészeti eljárásoknál vágó műszerként használatos, illetve a szövet gőzölője, porlasztójaként, amikor kapcsolatba kerül vele.

Fogfehérítő beavatkozásoknál hőforrás, amely növeli a fehérítő anyagok hatékonyságát.

A cikket folytatjuk.

László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.