2018. 09. 06. - 10:10

Még 5 tipp a jó fogkrém kiválasztásához

Még 5 tipp a jó fogkrém kiválasztásához

A rendszeres és alapos fogápoláshoz nemcsak az a fontos, hogy minden nap legalább kétszer mossunk fogat és fogselymezzünk. Olyan fogkrémet kell választanunk, amely számunkra a legmegfelelőbb – de mit érdemes figyelembe venni?

Napjainkban számos fogkrémtípus kapható. A bőség zavara is fejtörést okozhat azonban. Nem mindenki van tisztában azzal, hogy fogai igényelnek-e speciális törődést, vagy hogy milyen alapvető összetevőkre van szükség egy fogkrémben.
 
Cikkünk első része összefoglalta a legfontosabbakat, de lássuk, mit érdemes még tudni a tökéletes fogkrém-választáshoz.
 
1.Érzékeny fogak: ha érzékeny fogaink vannak, igen kellemetlen lehet a fogmosás. A meleg kávé és a hideg fagylalt egyaránt gondot okozhat. Ilyen esetben mindenképp érzékeny fogakra való fogkrém szükséges, melyet akár fel is írathatunk a fogászunkkal, de vény nélkül szintén kaphatók. Ha utóbbiak nem segítenek, erősebb terméket a fogorvos írhat fel.
 
A fogkrém összetevői sokat számítanak - válasszuk a nekünk valót
A fogkrém összetevői sokat számítanak - válasszuk a nekünk valót
 
2.Fontos tudni, mekkora mértékben tartalmaz egy fogkrém súroló összetevőket: a relatív dentin abrazivitás (RDA) szintje termékenként változhat. A 250 RDA alatti fogkrémeket tartjuk hatékonynak és biztonságosnak. Az ennél magasabb RDA-szint már károsíthatja a fogakat.
 
3.Fogkő kordában tartása: bár eltávolítani teljesen csak a fogorvos tudja, a fogakon formálódó baktériumok – a plakk – fogmosás előtt és után is képződnek. Ha ez megszilárdul, fogkő jön létre, melyet nemcsak nehéz leszedni, de ínybetegségekhez is hozzájárulhat. A megfelelő szájhigiénia és a gyakori fogorvosi tisztítás megelőzheti a fogkő felhalmozódását.
Érdemes azonban olyan fogkrémet használni, amely pirofoszfátokat és cink-citrátot tartalmaz – segít megelőzni a fogkőképződést.
 
4.Természetes fogkrémek: akik aggódnak a fogkrémekben levő anyagok miatt, annak a természetgyógyászok vagy holisztikus fogorvosok ajánlhatnak természetes pasztát. Ma már számos termék tartalmaz természetesen abrazív összetevőket, így például szódabikarbónát.
 
5.Kerüljük a cukros pasztákat: a cukor hozzájárul a fogak szuvasodásához, vagyis olyan fogkrémet használni, amely cukrot tartalmaz, nem előnyös – különösen a gyerek termékek tartalmazhatnak az íz miatt több cukrot. Nézzük meg alaposan a termék összetevőit.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.