2021. 08. 24. - 11:30

Meghökkentő fogászati megoldás az elhízás ellen

Meghökkentő fogászati megoldás az elhízás ellen

Kutatók kifejlesztették a világ első olyan fogászati eszközét, amely nagymértékben hozzájárul a globális elhízás-járvány mérsékeléséhez.

Meghökkentő újdonság – az Otago Egyetem és angol kutatók közös fejlesztése eredményeképpen létrejött a világ első fogászati eszköze, amely segít megküzdeni az elhízással.
 
A DentalSlim Diéta Kontroll szájba helyezhető, fogászati ​​szakember helyezi fel a felső és alsó hátsó fogakra. Mágneses módszert használ, egyedi gyártású reteszelőcsavarokkal.
 
Lehetővé teszi viselője számára, hogy nagyjából 2 milliméterre kinyissa a száját, ezzel folyadék-diétára fogva őt, de a beszédben és a légzésben egyáltalán nem zavarja.
 
fog_eszkoz_1
 
A Dunedin-alapú vizsgálat résztvevői 2 hét alatt átlagosan 6,36 kg-ot fogytak és igen motiváltak voltak a fogyókúra folytatására.
 
A készülék hatékony, biztonságos és megfizethető módszer az elhízással küzdők számára. Fogorvos szereli fel és vészhelyzet esetén a felhasználó leveheti. Amennyiben szükséges, több alkalommal is feltehető és eltávolítható – mondta el Paul Brunton rektorhelyettes, az Otago Egyetem Egészségtudományi Egyetem vezető kutatója.
 
A sikeres fogyás fő akadálya gyakran, hogy az ember meg akar felelni környezetének, illetve könnyen elcsábul – ám ez az eszköz segít az új szokások kialakításában, lehetővé téve, hogy egy ideig betartsa az alacsony kalóriatartalmú étrendet - ami valóban beindítja a súlyvesztési folyamatot.
 
A fogászati eszköz nem invazív, visszafordítható, gazdaságos és vonzó alternatíva a fogyásra a sebészeti beavatkozásokkal szemben. Semmilyen káros hatással nem bír – tette hozzá a vezető kutató.
 
A legfrissebb tanulmányok szerint világszerte 1,9 milliárd ember túlsúlyos és 650 millió elhízott. Az elhízás évente 2,8 millió ember halálát okozza. S ha a tendencia folytatódik, a világ felnőtt lakosságának nagyjából 57 százaléka lesz túlsúlyos vagy elhízott 2030-ra.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.