2020. 01. 23. - 10:55

Mennyire fájdalmas a fogimplantátum?

Mennyire fájdalmas a fogimplantátum?

Aki arra az elhatározásra jut, hogy fogpótlást készíttet, bizonyára feltesz magának néhány alapvető kérdést: az egyik legfontosabb az, vajon mennyire jár fájdalommal a fogimplantátum behelyezése.

 

A fogimplantátum napjainkban az egyik legnépszerűbb és legpraktikusabb módszer arra, hogy egy vagy több fogat pótoljunk. Az eljárás modern és szakszerű, sok esetben sokkal inkább ajánlott, mint a híd készíttetése – amennyiben a megfelelő feltételek ehhez megvannak a páciensnél.
 
A kérdés, hogy mennyire fájdalmas a procedúra, teljesen jogos, hiszen a fogimplantátum a másik fogat hivatott helyettesíteni, ezért annak helyére tökéletesen illeszkednie kell.
 
Számos páciens szerint, akik már túlestek egy vagy több fogpótlás behelyezésén, az eljárás sokkal kevésbé fáj, mint egy gyökérkezelés vagy egy foghúzás.
 
A fogimplantátum behelyezéséhez alkalmaznak helyi érzéstelenítést
A fogimplantátum behelyezéséhez alkalmaznak helyi érzéstelenítést
 
A mai, korszerű implantátumok beillesztése könnyebb, mint azt gondolnánk. Valóban kell azonban hozzá helyi érzéstelenítés, s ha a páciens igényli, szedációt is kínálnak.
 
Jellemzően nem érzünk többet egy kevés kellemetlenségnél. A fogorvos azonban javasolni fogja, hogy mielőtt az érzéstelenítő hatása elmúlik, vegyünk be fájdalomcsillapítót, s azt szedjük is az előírt adagban, a beavatkozást követő első pár napon.
 
A műtét utáni, bármilyen kényelmetlenség-érzés fokozatosan eltűnik, ahogy múlnak a napok.
 
Amennyiben pár nap után növekszik a fájdalom és a duzzanat, fel kell keresnünk az orvost, aki megfelelő utánkezelést és gyógyszert ad, hogy minden rendben legyen.
 
Fontos tudni, hogy ha a páciens kér szedációt, kell lennie vele valakinek, aki a beavatkozást követően hazakíséri – és az egy felelősségteljes felnőtt. Ilyen esetben ugyanis a fogimplantátumot kapott illető nem állhat teljesen biztosan a lábán és lényeges, hogy biztonságban legyen.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.