2022. 06. 14. - 09:50

Mesterséges intelligencia osztályozza a fogmosást ebben a fogkefében

Mesterséges intelligencia osztályozza a fogmosást ebben a fogkefében

A hagyományos fogkeféknél jóval többre képes az Oral-B új mesterséges intelligencia-modellje, mely alaposan felméri a használója fogmosási szokásait.

A mesterséges intelligencia fogkefébe ültetve jelentős mértékben segítheti a fogtisztítás alaposságát. Sőt.
 
Több gyártó állt elő korábban ilyen modellel, az Oral-B is, amely most piacra dobta legújabb termékét. Ez a fogkefe jóval többre képes egy átlagosnál, mivel hét különböző üzemmódban ápolja a fogakat. oralb_fogkefe_1
 
Az intelligens módok napi tisztításra, fogfehérítésre, ínyápolásra is alkalmasak, de lehet választani érzékeny, szuperérzékeny, intenzív tisztítás, illetve nyelvtisztítás közül is.
 
Hogy éppen melyik mellett döntünk, azt egyszerűen, egy színes kijelzőn kattintva választhatjuk ki.
 
Természetesen nem lenne intelligens a fogkefe, ha nem jelezné, hogy esetleg túl erősen vagy túl gyengén használjuk az eszközt. A nyomásérzékelő fényekkel „kommunikál”.
 
A fogkefe egyébként reggel és este üdvözöl, üzeneteket is meg tud jeleníteni.
 
A csatlakoztatott mesterséges intelligencia technológia azonban a legkiemelkedőbb újdonsága: a kefe Bluetooth-on át kapcsolódik egy alkalmazáshoz, ez mutatja valós odőben, hogyan halad a fogmosás, egy 3D-s térképet állítva elénk a fogak lefedettségéről tisztítás közben.
 
Ha végeztünk, pontszámmal értékeli, mennyire volt alapos a fogmosás és egyéb információkkal is szolgál – például, tapasztalt-e ínyvérzést vagy a nyelvet is megtisztítottuk-e.
 
Ez a fogkefe jelenleg nagyjából 110 ezer forintos áron szerezhető be, ám talán érdemes kivárni, míg elterjedtebbé válik a technológia és már olcsóbban is megvehető lesz.
 
Fotó: oralb.co.uk
 
L.A.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.